HTC One A9 – prvi pogled

Isprobali smo novi HTC One A9 predstavljen prošli tjedan. HTC One A9 je trenutni semi-mid range pametni telefon iz HTC-a, to znači da nije M generacije (najjači) već je to model koji će biti nešto povoljniji i koji će pokušati zadovoljiti i zahtjevnije i one manje zahtjevne korisnike. HTC One A9 je povratak u legendu, doslovno, sa AMOLED ekranom i metalnim kućištem, HTC nas je sve podsjetio na legendarni HTC Legend koji je imao isto takav ekran i kućište.

Zlobnici će reći, a i mi ćemo se malo složiti s njima, da na prvi pogled, HTC One A9 izgleda kao novi iPhone 6.  Kao što su se našalili u ovom videu:

Također, HTC One A9 možemo usporediti i s kvalitetnim mid range HTC One S modelom, upravo je takav model nedostajao u HTC-ovoj ponudi pametnih telefona.

HTC One A9 -1

 

HTC One A9 predivno leži u ruci a zadnjom stranom dominira kamera od 13 megapixela koja je zaštićena safirnim staklom i može snimati 1080p HD video.

HTC One A9 -4

S desne strane se smjestila tipka za paljenje/gašenje te podešavanje glasnoće.

HTC One A9-3

S lijeve strane su utori za SIM karticu i microSD karticu.

HTC One A9 jedan je od najtanjih HTC-a ikada, “debljine” svega 7.3 mm, A9 je vrlo elegantan, i djeluje čvrsto u ruci. HTC One A9

Kao što smo već napomenuli AMOLED ekran s dijagonalom od 5 incha dolazi sa 1080p rezloucijom i Gorilla Glass 4 zaštitom. Ekran je vrlo kvalitetan, a ono što nam s prednje strane nedostaje je ono što HTC One M serije imaju – Boomsound.

HTC One A9 dolazi još sa 24-bitnim 192kHz audio podrškom, Dolby Audiom, čitačom otiska prsta (s prednje strane – Home tipka) te prednjom Ultra Pixel 4 megapixelnom kamerom.

Hardware je dobro poznati Snapdragon 617 – octa-core Cortex-A53, Adreno 405 i 2 GB ili 3 GB RAM memorije koje ovise o tržištu. Za pohranu tu je microSD utor i 16 GB ili 32 GB interne memorije. Operativni sustav je novi Android 6.0 Marshmallow.

Prvi dojmovi

HTC dugo vremena nije imao model poput HTC One A9, i drago nam je vidjeti da se HTC odlučio obratiti ovom segmentu tržišta. Naravno, A9 nema sve, no nije niti napravljen da ima sve. Prvi dojam je da se radi o vrlo kvalitetnom i lijepo izrađenom pametnom telefonu, koji malo vuče na iPhone, pa bi mogao i imati dobar uspjeh, ako npr netko želi iPhone look a like pametni telefon s novim Android 6.0 operativnim sustavom.  HTC One A9 će imati tešku tržišnu bitku, čekaju ga izvrsni Sony Xperia Z5 Compact i iPhone 6 koji cijenom spada u viši rang, no izgledom jako sličan novom HTC One A9.

Kakvi su vaši komentari na novi HTC One A9?

Podijelite s nama vaš komentar na našoj Facebook stranici fb.com/mobileplaceinfo

 

 

Tagged under: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top