Huawei P20 Pro s najsnažnijim NPU procesorom

Umjetna inteligencija se danas koristi u rastućem broju područja, poboljšavajući nam pritom kvalitetu svakodnevnog života. Posljednji pametni telefoni su savršen primjer toga. Kako god, značajke i specifikacije koje nude različiti proizvođači su radikalno drugačiji. Među mnogim proizvodima i rješenjima koje se danas pružaju na tržištu, Huawei P20 Pro ističe se najsnažnijim NPU procesorom odgovornim za funkcioniranje umjetne inteligencije.

Prednost polazi iz najučinkovitijeg procesora dizajniranog za rješenja utemeljena na umjetnoj inteligenciji, razvojne alate koji omogućuju potpuno korištenje umjetne inteligencije u novim aplikacijama, kao i inteligentnog asistenta za fotografije sa širokim skupom funkcionalnosti koje su jedinstvene među kamerama dostupnima na tržištu.

Snažan i energetski učinkovit

Umjetna inteligencija značajno utječe na performanse telefona. Opcija instant response je ključna za što učinkovitije korištenje pametnog telefona. Nitko ne voli dugo čekati dok njihov pametni telefon prepozna neki krajolik ili sugerira bolje postavke kamere. Svi očekujemo da se to dogodi odmah. S druge strane, intenzivno korištenje telefona, primjerice tijekom igranja zahtjevnih mobilnih igrica, postavlja veliko opterećenje na procesor, što skraćuje vrijeme trajanja baterije.

Huawei koristi procesore koji podržavaju umjetnu inteligenciju. Najnoviji Huawei P20 Pro je opremljen s Kirin 970 procesorom koji uređaj čini jednako snažnim i energetski učinkovitim. Njegova značajna razlika je NPU procesor (Neutral Processing Unit) koji omogućuje procesuiranje i prepoznavanje i do 2.000 slika po minuti što ga čini najbržim čipom te vrste na tržištu pametnih telefona danas. Ovisno o testiranju, prednost Kirin 970 procesora nad najsnažnijim konkurentskim procesorima kreće se od 20 od 33 posto. Istovremeno, Huawei chipset je i do 50 puta više energetski učinkovit nego standardni procesor koji trpi veća opterećenja. Huawei P20 Pro najbolji je primjer vrhunskog i najsnažnijeg hardwera za upravljanje procesima umjetne inteligencije u telefonima opremljenima ovim čipsetom.

Najnapredniji asistent aplikacije kamere

Učinkovitost umjetne inteligencije je najviše primjetna u aplikaciji kamere koja omogućuje svakom korisniku da iskusi kako umjetna inteligencija može biti od koristi u praksi. Huawei je dovoljno siguran u rad svojeg sustava, pri čemu je usmjeren na puno dalekosežnije promjene, za razliku od tek manjih tehničkih poboljšanja. Huawei P20 Pro prepoznaje 19 različitih scena i označava svaku od njih s jasnom porukom. Već u ovoj fazi, korisnik će brzo cijeniti brzinu i učinkovitost prepoznavanja scena, dok je u mnogim konkurentskim telefonima AI potpuno nevidljiva ili teško primjetna. Kod P20 Pro, osim porasta zasićenosti zelenila ili plavog neba, AI aktivira potpuno različite načine posvećenih svakoj sceni.

Kad kamera detektira lice, automatski će se aktivirati portretni način rada sa zamagljenom pozadinom te razinom ujednačavanja tona kože prethodno odabranom od strane korisnika. U slučaju fotografiranja s male udaljenosti, aktivirat će se Close-up način rada koji će upozoriti korisnika da odmakne uređaj ukoliko ga drži preblizu. Kod grupnih fotografija, kamera će sugerirati zadržavanje nešto okolnog prostora oko subjekata kako bi fotografija imala bolju kompoziciju, a tijekom noćnog fotografiranja, najspektakularnijeg načina rada od svih, Night mode će biti automatski aktiviran, omogućujući korisnicima da ostvare neusporedivu kvalitetu fotografije.

Jednostavno korištenje

Huawei želi da su njegovi pametni telefoni jednostavni za korištenje, što znači da korisnik ne bi trebao sam pokušavati naći rješenja na probleme u korištenju, već bi mu ih njegov pametni telefon trebao ponuditi u skladu s njegovim potrebama.

Tagged under:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top