Huawei predstavio Huawei Mate 10 lite

Uz nove Huawei Mate 10 i Mate 10 pro, Huawei je predstavio i novi Huawei Mate 10 lite, pametni telefon koji donosi prve Huawei prednje i stražnje kamere s dvije leće.

„Znamo što je potrebno današnjim korisnicima pa smo kreirali novi uređaj koji ima sve snažne funkcije kako bi bio u korak s trendovima”, izjavio je Richard Yu, direktor Huawei Consumer Business Grupe te dodao: „Dizajniran da omogući komunikaciju s bilo kime u svijetu, Huawei Mate 10 lite postavlja novi standard u inovacijama sa svojim nevjerojatnim performansama, elegantnom dizajnu i naprednim funkcijama kamere”.

Huawei Mate 10 lite prvi je uređaj koji sadrži novu Huawei FullView tehnologiju čime donosi visokokvalitetni zaslon od 5.9 inča. Impresivan 83-postotni omjer zaslona i 18:9 aspekt pruža prekrasan široki zaslon za posebno iskustvo gledanja uz jasne, čiste i svijetle slike.

S dvostrukom prednjom i stražnjom kamerom, Huawei Mate 10 lite donosi iznimno iskustvo fotografiranja bez obzira na predmet i postavke. Prednja selfie kamera od 13MP/2MP odlična je za snimanje portretnih fotografija kao nikada do sada jer ima novu bljeskalicu Selfie Toning Flash koja omogućuje studijsku rasvjetu za umjetničke i žive fotografije. Stražnja kamera kombinira leće od 16MP i 2MP te imaju poboljšane performanse, a obje sadrže i bokeh efekt za čišće i oštrije fotografije. Svaka komponenta – kamera, senzor za otisak prsta, USB utičnica, senzori i bljeskalica, pažljivo su postavljeni na prednjoj i stražnjoj strani kako bi dizajn bio lijep i intuitivan.

Huawei Mate 10 lite pokreće osmojezgreni Kirin 659 chipset s 4GB RAM i 64GB interne memorije. To omogućuje uređaju da pri korištenju pokreće više aplikacija odjednom. EMUI sučelje pokreće Android 7 pa uređaj optimizira performanse na temelju ponašanja korisnika što pruža izuzetno iskustvo korištenja. Duboka integracija između hardvera i softvera znači dug vijek trajanja 3,340 mAh baterije. Osim toga, senzor za otisak prsta uči pokrete kako bi uređaj dostavio točnije i sigurnije korištenje iz dana u dan, a Huawei Histen audio sustav pruža izvanredan zvuk.

Novi Huawei Mate 10 lite u Hrvatskoj će biti dostupan početkom studenoga po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.799,00 HRK.

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top