Kamere na pametnim telefonima gotovo u potpunosti preuzele ulogu klasičnih fotoaparata

Tradicionalni fotografski aparati više nisu neophodni, pogotovo ne tijekom sezone godišnjih odmora, otkrio je Huaweijev ljetni barometar. Pametni telefoni postali su neizostavan dio priprema i boravka na godišnjem odmoru, a to se odnosi na fotografiju, zabavu, ali i na upravljanje troškovima, kao i samim telefonom. Prema istraživanju koje je Ipsos proveo za Huawei, više od 90 posto osoba kao glavni fotoaparat tijekom putovanja koristi upravo pametni telefon, a više od 70 posto njih pametnim telefonom služi se i za navigaciju, odnosno koristi karte na svojim mobitelima kako bi pronašli put do odredišta.

Huaweijev ljetni barometar 2017. – sveobuhvatno istraživanje u 12 europskih zemalja

Istraživanje je provedeno od strane Ipsosa tijekom svibnja 2017. među građanima 12 europskih zemalja na uzorku ispitanika od 18 do 45 godina koji u posljednje dvije godine posjeduju i koriste pametni telefon. Prema provedenom istraživanju jasno je vidljivo da pametne telefone ne koriste uglavnom „milenijci“ ili mlađa populacija. Studija je pokazala da 95 posto osoba u dobi od 18 do 24 godina, kao i 94 posto osoba od 35 do 45 godina koristi kameru na svojim mobitelima kao jedinu kameru za fotografiranje, a 73 posto građana europskih zemalja u kojima je provedeno istraživanje, svoje pametne telefone koristi i kao glavne uređaje za navigaciju. Dodatno, pametni telefoni često se koriste i kao asistenti na putovanju jer 60 posto ispitanika koristi ih kako bi pročitali recenzije hotela, restorana i ostalih mjesta koje planiraju posjetiti tijekom putovanja.

Huaweijevo istraživanje pokazalo je da milijuni ljudi svakodnevno sve više koriste napredne značajke pametnih telefona. Rezultati su ukazali i na pojavu novih trendova poput skidanja mobilnih karata za offline uporabu kako bi se dodatno smanjili troškovi što je istaknulo 47 posto ispitanika. S druge strane, rezultati istraživanja pokazali su i da u nekim aspektima korištenja pametnih telefona, korisnici još uvijek nisu iskoristili njihove mogućnosti u potpunosti. Primjerice, svega 18 posto ispitanika prije odlaska na put skida video sadržaje poput TV serija i filmova kako bi ih gledali kasnije tijekom putovanja, a manje od polovice, 48 posto, na svoje pametne telefone prije odlaska na put skida i pohranjuje glazbu.

Istraživanje je razotkrilo i jedan neočekivan trend; što su Europljani ovisniji o svojim pametnim telefonima, na put odlaze s manje prtljage. Štoviše, pametni telefon najvažniji je dio prtljage kod ispitanika prilikom odlaska na godišnji odmor, a osim njega tu su još i ključni dodaci poput prijenosnih baterija što je istaknulo 31 posto ispitanika, 29 posto njih izdvojilo je brzi punjač, dok 20 posto smatra da je za godišnji odmor neophodan i selfie štap.

Više informacija o posebnoj Huawei ponudi uz koju će godišnji odmor biti još ljepši i uzbudljiviji pronađite na internetskoj stranici http://consumer.huawei.com/minisite/hr/summer/index.html

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top