MWC2015: HTC One M9

HTC je danas na Mobile World Congressu u Barceloni predstavio nasljednika HTC One M8, kao što se i govorilo ranije, novi model nosi naziv HTC One M9. Krenimo odmah od dizajna, na prvi pogled, HTC One M9 izgleda jako slično kao i HTC One M8, pozicije zvučnika, kamere i HTC loga s prednje strane su skoro identične kao i na HTC One M8 modelu.

Nažalost novi HTC One M9 ne donosi IP69 certificirano kućište, no HTC govori i posebnim caseovima koji će biti certificirani i štititi HTC One M9 od vlage i prašine. Prednjom stranom novog One M9 dominira ekran dijagonale 5 incha, isti kao i kod One M8 modela (Super LCD3 tehnologije) i 1080p HD rezolucije. Također tu su prisutni izvrsni BoomSound zvučnici u stereo formatu koji i dalje reproduciraju izvrstan zvuk i obogaćeni su sa Dolby Sound zvukom.

Hardverski gledano, novi HTC One M9 sadržava novi Qualcomm Snapdragon 810 procesor sa 8 jezgri i 64 bitnom arhitekturom. Radi se o 4 jezgre Cortex A53 radnog takta 1.5 GHz i 4 jezgre Cortex A57 radnog takta 2.0 GHz. Kao što smo već utvrdili kod Samsunga, standard radne memorije za 2015. godinu je 3 GB RAM-a što ima i novi One M9.

Velika je promjena u kameri, HTC je napustio dual kamere s modela M8 te u novi M9 stavio 20 megapixelnu kameru sposobnu snimati fotografije 5376 x 3752 pixela kao i 4K snimanje videa. Prednja kamera je 4 megapixela UltraPixel tehnologije bez auto fokusa.

HTC One M9 opremljen je zadnjom verzijom Android 5.0 Lollipop operativnog sustava sa HTC Sense 7 korisničkim sučeljem.

O dostupnosti na tržištu još nemamo podataka.

Kolega Krunoslav Ćosić je napravi kratki test novog HTC One M9:

Kako vam se čini novi HTC One M9?

Podijelite s nama svoje komentare na našoj facebook stranici fb.com/mobileplaceinfo 

Tagged under:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top