MWC2015: Sony predstavio Xperia M4 Aqua

Sony je danas na Mobile World Congressu u Barceloni predstavio novi model Sony Xperia M4 Aqua gdje je čvrsto ustabilio svoju poziciju u srednjem segmentu pametnih telefona. Više informacija donosimo u priopćenju iz Sonya.

Xperia M4 Aqua je ogledni primjer našeg novog preusmjerenog fokusa u srednjoj kategoriji smartphonea – beskopromisan je,“ izjavio je Dennis van Shie, viši potpredsjednik odjela za prodaju i marketing u Sony Mobile Communications. „Nudi najpopularnije karakteristike i opcije koje su postale popularne kroz našu Xperia Z seriju smartphonea; dodatne mogućnosti kamere, bateriju koja traje do 2 dana i otpornost na vodu – Xperia M4 Aqua ima omjer kvalitete i cijene s kojim se konkurentski proizvodi u ovoj kategoriji ne mogu mjeriti.

Xperia M4 Aqua ima impresivnu kameru s 13 megapiksela te Sonyjev Exmor RSTM senzor sa širokim F2,0 otvorom blende i ISO 3200 osjetljivošću. Moćna tehnologija digitalnog kompaktnog fotoaparata i pametna Superior Auto Mode opcija pojednostavljuju vašu interakciju jer automatski prepoznaju do 52 različita scenarija za kreiranje živopisnih fotografija bez obzira na uvjete osvjetljenja – i kad je svjetlo slabo i pri jakom pozadinskom osvjetljenju.

 

Sa prednje strane je kamera s 5 megapiksela i širokokutnim objektivom s 88o širine vidnog polja pa nitko neće biti izvan kadra, a Portrait Retouch opcija omogućava vam da dodate još neka poboljšanja prilikom obrade fotografija. Popularna opcija uređivanja selfieja dolazi u paketu uz predinstalirane Xperia aplikacije kamere, uključujući popularne Sound Photo za dodavanje kratkih videozapisa na fotografije te Movie Creator koji automatski pretvara vaše fotografije i snimke u mini videozapise trajanja do 30 sekundi – što čini prikupljanje uspomena ili dijeljenje na društvenim mrežama jednostavnim i brzim.

Od samih osnova izrade Xperia M4 Aqua naglašava vrhunski izgled – uz zaslon od kaljenog stakla i elegantan hardver otporan na vodu (IP65/8) težak svega 136 g te mikro USB utor bez poklopca omogućava vam fleksibilnost korištenja gdje god se nalazili.

Da bi podržao ovu optimalnu ravnotežu performansi i snage, tu je Qualcomm® Snapdragon™ 615 osam-jezgreni 64-bitni procesor s unaprijeđenom 4G LTE povezivošću.

Xperia M4 Aqua bit će dostupan u proljeće 2015. u 80 zemalja diljem svijeta uz suradnju s više od 100 partnera – operatera.

Tagged under:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top