MWC2016: Samsung predstavio Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge

Nakon prošlogodišnjih uspješnica – Samsung Galaxy S6 i Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung je na Mobile World kongresu u Barceloni predstavio njihove nasljednike – Samsung Galaxy S7 i Samsung Galaxy S7 Edge. 

Samsung je presložio dizajn novog Galaxy S7, tako da se na prvu ruku čini kompaktniji nego njegov prethodnik, Galaxy S6, prvenstveno se to vidi na kameri koja je sada tanja, te čitaču otiska prsta. Ekran dijagonale 5.1 incha i quad HD rezolucije krasi Samsung Galaxy S7, tehnologija je i dalje provjerena Super AMOLED a radi se o istom ekranu kojeg smo imali prilike vidjeti i na Galaxy S6 modelu.

Samsung Galaxy S7 Edge je doživio više noviteta, prvo što ćete primijetiti je novi 5.5 inchni (veći) ekran quad HD rezolucije i Super AMOLED tehnologije. Zadnja strana je također zaobljena kao i prednja. Uvjerljivo je manji od ostalih konkurenata sa zaslonom od 5.5 incha (poput iPhone 6S Plus).

Samsung Galaxy S7 i S7 Edge-1

Novi Galaxy S7 modeli dolaze sa microSD memorijskim utorom kao i s 32GB internom memorijom a negdje će biti dostupni i sa 64GB. Što se tiče otpornosti, novi modeli su opremljeni IP68 certifikatom (voda i prašina). Novi Samsung Galaxy S7 koristi “stari” Micro USB utor, nažalost ovdje smo očekivali novi USB Type-C. Razlog starog Micro USB utora je kompatibilnost sa Gear VR opremom.

Qualcomm Snapdragon 820

Samsung je za nove Galaxy S7 modele odredio Qualcomm Snapdragon 820 chipset, posebice za tržišta SAD-a i Kanade. Što se tiče za ova tržišta, Samsung će se držati svog Exynos procesora, a radne memorije na svim tržištima će biti dovoljno – 4 GB.

Baterija je povećana na 3.000 mAh (stariji modeli su imali 2.550 mAh) a Galaxy S7 Edge ima bateriju kapaciteta 3.600 mAh.

Kamera

Što se tiče kamere, Samsung je odredio novu 12 megapixelnu kameru, iako je ona nazivno manja od prošlogodišnjih modela (16 megapixelna kamera), Samsung tvrdi da ova kamera radi bolje i oštrije fotografije. Zanimljivo je kako Samsung govori o brzini fokusa u rangu Cannonovih DSLR kamera.

Operativni sustav

Nismo očekivali manje od Android 6.0 Marshmallow sa novim TouchWiz korisničkim sučeljem, i upravo to dobivaju novi Samsung Galaxy S7 i S7 Edge modeli.

Novi Samsung Galaxy S7 i S7 Edge biti će dostupni na domaćem tržištu u prvom kvartalu ove godine, odnosno očekujemo negdje u 04. mjesecu 2016. godine.

Dojma smo kako je Samsung s novim S7 modelima igrao na sigurnu kartu i nije želio dodatno eksperimentirat, kako će tržište na to reagirati, vidjet ćemo do kraja godine. Za sada, LG vodi s inovacijama.

 

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top