Nokia is back! :)

Dobro ste pročitali naslov, Nokia se početkom 2017. godine vrača! Ne možemo vam opisati oduševljenje ovom viješću. Bilo se nagađalo da se Nokia priprema vratiti na tržište mobilnih uređaja, a to je od nedavno potvrđeno i na službenim kanalima Nokie:

 

Nokia se povezala s tvrtkom HMD Global koja će po njihovoj licenci proizvoditi Android pametne telefone. Kao i Nokia, HMD Global se nalazi u Finskoj, tako da bi mogli uskoro vidjeti prave Finske mobilne telefone. Sam licencni ugovor je na trajanje od 10 godina.

Nokia je otvorila i svoju stranicu za mobilne uređaje, možete je posjetiti ovdje – http://www.nokia.com/en_int/phones i prijaviti svoj mail kako bi dobili prvi informaciju o novim Nokia Android pametnim telefonima.

Sudeći po komentarima na internetu, većina je pozitivno reagiralo na ovu vijest, kao i mi, jer se nadamo da će Nokia kao i prije skoro 15 godina, imati snage i volje natjecati se s najboljima, a tu prvenstveno mislimo na HTC, Samsung, Apple, LG, Sony i ostale. Također podsjetili bi da su tu i novi igrači na tržištu, stari Alcatel, novi Huawei, te Mate.

Do prve polovice 2017. godine još ima nešto vremena, a do tada, mi bi se prisjetili jednog od zadnjih, po našem mišljenju najboljih Nokia ikada, Nokije N9 s MeeGo operativnim sustavom:

 

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top