Novi HTC 10 predstavljen u Zagrebu

HTC je danas u Zagrebu, domaćem tržištu predstavio novi HTC 10.Hrvatskim kupcima bit će dostupan kod svih mobilnih operatera – u Hrvatskom Telekomu, Vipnetu i Tele2.

Tijekom razvoja modela HTC 10 uvažili smo sve kritike i sugestije korisnika, medija i analitičara te smo uvjereni kako smo dizajnirali uređaj koji u potpunosti opravdava našu filozofiju ‘Power of 10’ koja simbolizira najvišu ocjenu za vrhunska postignuća. Posebno nas raduje što još jednom predstavljamo najbolji flagship uređaj na tržištu, koji se izdvaja najboljim performansama, savršenim dizajnom, iznimnim značajkama. HTC s modelom 10 potvrđuje svoju poziciju vodećeg inovatora na tržištu pametnih telefona.“ rekla je Petra Razić, regionalna direktorica HTC-a za regiju Adriatic.

HTC 10 Petra Razic

HTC 10 prvi na svijetu na obje kamere donosi optičku stabilizaciju slike, veći otvor blende (f/1,8) te nove, veće senzore, čak 12 milijuna UltraPixela nove generacije (1,55 µm po pikselu), brži laserski autofokus na glavnoj kameri te širokokutnu leću i ekransku bljeskalicu na prednjoj UltraSelfie™ kameri. HTC 10 snima izuzetno oštre fotografije visoke razlučivosti i u uvjetima slabijeg osvjetljenja, bez obzira snima li korisnik s prednjom ili stražnjom kamerom.

Kamera omogućuje fotografiranje u 0,6 sekundi, a laserski automatski fokus druge generacije dovoljno je brz i za višestruko fotografiranje (burst mode). Sve postavke su prikladno smještene nadohvat ruke, a način rada Pro i dalje nudi napredne opcije za iskusnije fotografe, uključujući funkcionalnost RAW formata.

Osvojenih 88* bodova na DxOMark testu jedan je od najboljih rezultata ikad zabilježenih s kamerom pametnog telefona. Na fino ugađanje svakog elementa kamere koja snima vrhunske fotografije i videozapise utrošeni su deseci tisuća sati rada.

HTC 10 kombinira živopisni 4K videozapis s prvim u svijetu 24-bitnim snimanjem zvuka u kvaliteti Hi-Res, koja bilježi 256 puta više detalja od standardne snimke i to u dvostruko širem frekvencijskom rasponu, što omogućuje da „oživite“ vaš snimljeni sadržaj kao da ste na mjestu snimanja.

Vrhunski zvuk zaslužuje i vrhunske slušalice, a HTC se pobrinuo da uz flagship telefon već u kutiji isporuče i najbolje Hi-Res certificirane slušalice. Osam mikrometarska (8 μm) tanka polimerska membrana i 70 posto veće zvučničke jedinice pružaju bogatiji zvuk i dvaput veći frekvencijski raspon te omogućuju da uživate u najboljem zvučnom iskustvu od prvog trenutka korištenja pametnog telefona HTC 10.

„HTC 10 je vodeći uređaj s vrhunskim hardverom, ali i softverom. Aplikacije se pokreću dvostruko brže, quad HD ekran nove generacije prikazuje 30 posto više boja i ima značajno brži odziv u odnosu na konkurenciju. Za rad koristi Qualcomm Snapdragon 820 s poboljšanom 4G LTE tehnologijom, a svaki telefon dolazi i s tehnologijom Boost+, uz koju je telefon brži, troši manje, siguran je i pruža dodatne mogućnosti upravljanja aplikacijama,“ rekao je Marko Savković, direktor product marketinga za regiju Srednje i Istočne Europe (CEE), te dodao: „Osim s vrhunskim Hi-Res slušalicama, HTC 10 se isporučuje s punjačem s podrškom za brzo i hladno punjenje –  Quick Charge 3.0.“

U suradnji s kompanijom Google, HTC je korisnicima omogućio da sami prilagode HTC 10 svojim potrebama, pa je na telefonu maksimalno smanjen broj predinstaliranih aplikacija koje možda ne trebaju svima.

Uz pomoć HTC-ovog Freestyle izgleda ekrana, više ne morate koristiti „mrežu“ na zaslonu koja diktira raspored ikona na ekranu. Umjesto toga, možete biti kreativni povlačenjem ikona, naljepnica i mini-aplikacija (widgeta) bilo gdje vam se sviđa. Možete ih složiti jedne iznad drugih, grupirati ih, povezati naljepnice s aplikacijama ili potpuno maknuti ikone sa zaslona – izbor je vaš.

S najnovijom verzijom HTC Themes dobivate pristup tisućama tema, a svaka od njih dolazi s vlastitim ikonama, pozadinama i zvukovima kako biste svoj telefon savršeno prilagodili osobnom stilu.

Dostupnost

HTC 10 će kod sva tri mobilna operatera biti dostupan krajem svibnja u sivoj (Carbon Grey) i srebrnoj (Glacier Silver) nijansi.

Tagged under:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top