Povratak korijenima: Predstavljen Apple iPhone SE

Apple je predstavio novi model koji će obogatiti ponudu iPhonea na tržištu, novi model nosi oznaku SE, odnosno punog naziva Apple iPhone SE i dizajnerski, isti je kao iPhone 5S no manjih dimenzija i specifikacije iPhone 6S.

Apple je u zadnjih par godina promijenio i filozofiju i strategiju na mobilnom tržištu, a novi iPhone SE je upravo jedan od takvih rezultata. S preporučenom cijenom u SAD-u od svega 399 USD, iPhone SE je najpovoljniji iPhone ikad predstavljen. Dva su vrlo važna tržišta za Apple koja rastu, Indija i Kina, i ovdje Apple mora oprezno raditi kako bi zadovoljio potrebe tih kupaca. Kina je jedno od tržišta koje cijeni pametne telefone manjih dimenzija, to su pokazale i brojke prodaje iPhone 4S modela, stoga možemo sigurno reći da je ovo model za Kinu.

Predstavljanje iPhone SE

Novi iPhone SE je kombinacija iPhone 6S specifikacija i iPhone 5 dizajna, što znači novi A9 procesor i 12 megapixelna kamera. Tu je također LTE podrška, te bolja baterija kako kažu iz Applea i ujedno NFC sa Apple Pay opcijom. Biti će dostupna dva modela, 16 GB i 64 GB.

Tagged under:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top