Predstavljeni iPhone 6s i iPhone 6s Plus

Apple je sinoć među raznim novitetima predstavio i nove “s” modele najprodavanijeg pametnog telefona na svijetu iPhone. Novi modeli nose oznake iPhone 6s i iPhone 6s Plus. Prvo ćemo vam opisati novi model iPhone 6s.

Apple iPhone 6s

Novi iPhone 6s je opremljen ekranom dijagonale 4.7 incha Retina matrice i novom 3D touch tehnologijom. Ta tehnologija zapravo nije nikakva novost, radi se o prepoznavanju načina pritiska (snage pritiska) na ekran. Primjerice ukoliko lagano pritisnete na e-mail poruku koja vam je stigla, otvara vam se preview te poruke, ukoliko jače pritisnete, otvara se cijela poruka.

iPhone 6s 3D

Princip je sličan kao kod touchpada na MacBook uređajima, a prema prikazu na fotografiji, Apple je zapravo ubacio dodatni layer na ekran.

Novi iSight, odnosno nova kamera na iPhone 6s dolazi s 12 megapixela. Prednja kamera je od 5 megapixela, a sada nova 12 megapixelna kamera može snimati i 4k video.

iPhone 6s

Osim ostalih dodataka, novi iPhone 6s ima novu generaciju TouchID-a koji je puno brži od prijašnje verzije. Također, iPhone 6s opremljen je novim Apple A9 procesorom, koji je prema Appleu 70% brži od prijašnjeg modela. Nažalost nije bilo govora o bateriji.

Apple iPhone 6s Plus

Apple iPhone 6s Plus dolazi s većim ekranom dijagonale 5.5 incha, 1080p HD rezolucije. Kao i u slučaju iPhone 6s, novi ekran ima 3D Touch tehnologiju. Novi iPhone 6s Plus dolazi s kamerom od 12 megapixela i dvije LED bljeskalice. Kamera također ima opciju Live Photos, vrlo slično HTC ZOE koji vam omogućuje snimanje kratkih video materijala od 1.5 sekundi prilikom fotografiranja.  Što se tiče snimanja, kamera je sposobna snimati 2160p video materijale. Prednja kamera je rezolucije 5 megapixela i snima 1080p video te ima detekciju lica.

iPhone 6s Plus

Procesor je novi Apple A9 koji omogućuje veću brzinu i bolju grafiku nego A8 generacija. Za sada nemamo informaciju o specifikacijama procesora (radni takt i broj jezgri). Također priča se i o svega 1 GB RAM memorije.

Naš komentar predstavljanja je vrlo jednostavan i često ga ponavljamo, Apple bez Steve Jobsa, više nije Apple. Novi modeli teško da će nagovoriti postojeće korisnike da kupe nove 6s modele, s druge strane, novi 6s modeli nisu atraktivni ni Android/Windows Phone korisnicima. Ipak, s druge strane, ovo je uspješan brand i kvalitetna platforma.

Tagged under: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top