Reboot InfoGamer 2014. – Interliber: Muzej starih mobitela

Ovaj tjedan održao se veliki događaj na Velesajmu u Zagrebu. Osim poznatog i vrlo posječenog Interlibera, tu je bio i Reboot InfoGamer 2014. sajam gaming industrije. Iako nije naša direktna tema portala, ipak smo posjetili Reboot InfoGamer 2014. i nismo požalili, osim što smo isprobali World of Tanks na iOS uređajma, također smo naišli i na kolegu Krunoslava Ćosića iz portala Mobil.hr koji je u okviru izložbe Evolucija mobilne telefonije izložio više od 500 mobitela iz perioda od kraja 80-ih godina do danas, a naglasak na izložbi mobitela bio je na “prvima od prvih”.

Muzej mobitela

Krunoslav Ćosić je kroz ovu tematsku cjelinu predstavio prve mobitele s ekranom u boji, prvi s Bluetoothom, prvi koji je mogao poslati slikovne poruke, prvi mobitel s kamerom, prvi mobitel s prozirnim ekranom, prvi mobitel s 3D ekranom, prvi s televizijom itd.

Krunoslav Ćosić

Posjetitelji su se podsjetiti svojih starih mobitela, te pokazali svojoj djeci kako su nekada izgledali mobiteli čija je najjača funkcija bila budilica. Na Zagrebačkom Velesajmu su se vidjeli i mobiteli koji nikada nisu bili u prodaji u Hrvatskoj, a pozornost su privukle i kineske kopije popularnih telefona kao što je iPhone. Također imali smo prilike vidjeti i razbijeni iPhone 5. Svjetski raritet samo na Zagrebačkom Velesajmu.

Tagged under: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top