Sony Mobile ide u prodaju?

Vijest koja se širi raznim portalima pa i zatvorenim forumima zapravo i nije iznenađenje, Sony bi mogao ove godine prodati svoju smartphone diviziju, odnosno divziju zaslužnu za Xperia modele.

Unatoč tome što Sony producira kvalitetne pametne telefone, već drugu godinu za redom, krvna slika financijskih rezultata nije najbolja. Sony je već smanjivao troškove, prodavao nekretnine, otpuštao radnike, pa čak prodao i VAIO odjel, no nažalost to očito nije dovoljno.

Sony je već predvidio kako će u 2015. godini izgubiti nešto novca, što je već alarmantno jer je to već 6 godina s padom prihoda. CEO kompanije Kazuo Hirai je rekako kako će se brand sada fokusirati na ono što je uspješno, to je sigurno Xperia serija pametnih telefona. Također kamere su adut Sonya, jedne od najboljih kamera imaju Sony pametni telefoni, a uz to te kamere odlaze i kod konkurenata. PlayStation 4 je također počeo donositi novce, pa se shodno tome Sony upravo fokusira na PlayStation podršku i proizvodnju. Sony također ima problema i s TV segmentom tržišta, stoga na bubanj će se staviti ili Xperia ili TV.

Pitanje je u čemu Sony vidi budućnost, pametnim telefonima ili TV-u?

Podijelite s nama svoje komentare na našoj facebook stranici fb.com/mobileplaceinfo 

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top