Suosnivač Android operativnog sustava osnovao novu tvrtku za proizvodnju pametnih telefona

Andy Rubin, suosnivač Android operativnog sustava nedavno je najavio kako radi na svom novom projektu, odnosno novoj tvrtci naziva Essential koja radi na potpuno novom konceptu premium pametnog telefona. Novi premium pametni telefon imati će ekran od ruba do ruba.

Nova tvrtka Essential biti će fokusirana na pametne telefone ali i na pametne kuće. Proizvodi će biti dizajnirani u stilu premium uređaja poput Appleovog iPhonea 7 i Samsung Galaxy S7. Andy Rubin planira već sredinom 2017.-te godine predstaviti novi pametni telefon. Andy Rubin tvrdi da Essential već ima jedan prototip koji je nešto većeg ekrana, slične veličine kao iPhone 7 Plus. O dizajnu smo još saznali da će biti futuristički, da će imati metalni okvir i pozadinu od keramike. Također tu će biti i 3D Touch tehnologija.

Prema pisanju Bloomberga biti će i modularan. Tako će novi uređaj biti opremljen konektorom koji će služiti i za punjenje baterije ali i za njegovo proširenje. Jedno od takvih proširenja je kamera od 360 stupnjeva.

Logotip nove kompanije je:

A prema izjavi Andy Rubina, Essential je okupio team od 40-tak bivših zaposlenika Applea i Alphabeta. Nova tvrtka registrirana je za mobilne uređaje, pametne telefone, tablete, računala i opremu.

Andy Rubin je napustio Google 2014.-te godine i od tada je dosta fokusiran na umjetnu inteligenciju. Do sada je vodio Playground Global, startup investicijski fond / inkubator s kojim je mladim tvrtkama pomagao u razvoju.

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top