Test Coolpad Modena

Coolpad je relativno nepoznat proizvođač pametnih telefona na Hrvatskom tržištu, no sudeći po modelu koji nam je stigao na test – Coolpad Modena, to će se uskoro promijeniti. Posebice jer je Coolpad najveći Kineski proizvođač pametnih telefona. Coolpad je budget phone, odnosno pametni telefon optimiziran na price & performance filozofiju – povoljan no opet nudi i više nego što bi trebao za cijenu koja mu je na tržištu.

Coolpad Modena - 4

Coolpad Modena na prvi pogled izgleda vrlo elegantno, posebice s ovom bijelom bojom, također prednjom stranom dominira ekran dijagonale 5.5 incha koji ima 540 x 960 pixela rezoluciju, zapamtite, ovo je jeftin pametni telefon.

Coolpad Modena - 3

Hardverski gledano, sasvim dovoljna snaga Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410 s 4 jezgre i radnog takta 1.2 GHz (Cortex A53 jezgra) te 1 GB RAM memorije. Dovoljno da Android 5.1.1. Lolipop radi sasvim dobro. Coolpad Modena dolazi s utorom za dvije microSIM kartice, testirali smo dva operatera (THT i Tele2) koji rade bez problema.

Coolpad Modena - 1

Brzina surfanja je 4G, a osim toga, Modena se povezuje i putem Bluetootha te WiFi-ja te također ima opciju WiFi Hotspot. Što se tiće interne memorije, Modena ima svega 5 GB memorije, no ima utor za microSD memoriju, pa je preporučujemo da je nabavite.

Coolpad Modena - 5

Primarna kamera ima rezoluciju 8 megapixela i mogućnost snimanja 1080p HD videa, te ima sasvim zadovoljavajuču kvalitetu fotografiranja i snimanja. Prednja kamera je od 2 megapixela i može snimati 720p HD video. Korisničko sučelje je standardno, s manjim izmjenama na ikonicama, no nema dodatnih widgeta, što u neku ruku olakšava rad na Coolpadu. Baterija kapaciteta 2.500 mAh je jednostavno izvrsna, u pravili punite svoju Modenu svaki drugi dan. Ako intezivno koristite svoju Modenu u dual SIM modu, onda ćete je puniti svaku većer kao i svaki drugi pametni telefon.

Video test

Zaključak

Coolpad Modena je jedan zanimljiv pametni telefon koji je došao kao osvježenje na naše tržište. Donosi vrlo dobru kombinaciju hardwarea koji radi dobro s Androidom 5.1.1. Lolipop. Mane nismo našli, jer smo cijelo vrijeme pristupali Modeni kao da je mid range pametni telefon, a zapravo to nije. S cijenom od 1.300 HRK s PDV-om, Coolpad Modena je u prosjeku 1.000 HRK povoljnija od mid range pametnih telefona proizvođača poput Samsunga, HTC-a i Sonya. S tom razlikom ne gubite puno, jedino što možete izdvojiti je za kupnju microSD memorijske kartice. Sve u svemu Coolpadu želimo svu sreću na našem tržištu i naravno toplu dobrodošlicu!

Tijekom testiranja, naši Facebook fanovi aktivno sudjeluju i postavljaju upite, ako im se želite pridružiti, javite nam se na fb.com/mobileplaceinfo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top