Test HTC 8S

Nakon testa HTC Windows Phone 8X, stigao nam je puno povoljniji i korisnicima blizi HTC Windows Phone 8S. HTC 8S je u puno boljem položaju od skupljeg i većeg HTC-a 8X, posebice zato što je povoljniji i ne ulazi u kategoriju super skupih Androida i iPhonea.

Zato HTC 8S dolazi sa slabijim hardverom: 1GHz dual-core Krait procesor, Adreno 305 GPU grafika, Qualcomm S4 chipset i 512MB RAM memorije. Ekran je dijagonale 4 incha, rezolucije 480 x 800 pixela S-LCD tehnologije.

Zastičen je Gorilla Glass 2, a HTC 8S dolazi i s provjerenom 5 megapikselnom kamerom sposobnom snimati 720p HD video.Debljine nešto vise od 10 mm znaci da je HTC 8S relativno kompaktnih dimenzija.

Ekran je vrlo dobro napravljen, sunce mu nije problem a pozadinsko osvjetljenje je dosta jako. Ukratko HTC 8S dobro lezi u ruci i izvrsno je napravljen. Operativni sustav je standardni Windows Phone 8.

Zaključak

HTC 8S jedan je od onih uređaja koji će se mnogima svidjeti, mi i dalje smatramo da je Windows Phone 8 daleko od punokrvno konkurentnog OS-a Androidu i iOS-u, i dalje tu nema pravog multitaskinga, aplikacije su po kvaliteti daleko ispod razine onih na drugim platformama. S druge strane, sistemske stvari, integracija XBox, Office i drugih Microsoft rješenja je savršena.

Ako ste Google čovjek, potražite HTC Android modele, ako možete koristit Internet Explorer i Bing kao tražilicu, onda je HTC 8S telefon za vas. U Android svijetu, ljuta konkurencija mu je zasigurno Sony Xperia P te LG Optimus L9. Također tu je i stariji Samsung Galaxy S3 mini koji ima izvrsne performanse. Ako se želite istaknuti, Windows Phone 8 je tu da vas istakne u gomili droidova i jabuka. Uz to, HTC 8S je iznimno povoljan i kvalitetan smartphone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top