Test HTC Desire 500

Desire, već poznato ime u mobilnom svijetu. Čim smo čuli da dolazi nov model iz Desire obitelji, postali smo vrlo nestrpljivi. HTC je na ime Desire zaradio puno novaca, i po nama, zadovoljio potrebe mnogih korisnika koji i danas koriste neke od prvih modela Desire s raznim rootanim verzijama Android OS-a.

HTC Desire 500 je novi, i dolazi s velikim teretom, treba pokazati da zaslužuje nositi ime Desire. Prema specifikacijama to nije problem, Qualcomm MSM 8225Q Snapdragon 200 generacija procesora radnog takta 1.2 GHz Cortex i 4 jezgre biti će u kombinaciji s 1 GB RAM memorije sasvim dovoljno za svakodnevne zadatke. Ekran dijagonale 4.3″ i rezolucije 480 x 800 pixela nije najbolji na tržištu, no u ovom rangu i vise nego dovoljan. Kao i skoro svaki smartphone iz ove kategorije, Desire 500 je opremljen kamerom od 8 megapixela s LED bljeskalicom i sposoban je snimati HD video u rezoluciji od 720p sa stereo zvukom i u 24 fps-a. Za pohranu podataka tu je samo 4 GB interne memorije i microSD memorijski utor koji prima do 64 GB kartice. Sve u svemu, srednje komponente, za dominaciju srednjom kategorijom pametnih telefona, ipak za borbu u većim kategorijama, tu je One obitelj. Ono sto nas zadivljuje je činjenica da ga možemo pronaći po cijeni od preko 2.000 kn, sto je izvrstan adut na domaćem tržištu (cijena je za uređaja, bez tarifne opcije). U nastavku pogledajte nas video test HTC Desire 500.

Zaključak

HTC Desire 500 je opravdao članstvo u Desire obitelji. Komponente su kvalitetne, izrada samog uređaja je iznad prosjeka, baterija traje i vise nego sto smo očekivali i cijena je povoljna. Ok, ima mana, nesto manja rezolucija ekrana, osrednja kamera i snimanje HD videa koji nije u Full HD rezoluciji, no Android 4.2.2 Jelly Bean sa novim Sense 5.0 korisničkim sučeljem korisniku daje osjećaj da radi na nečem vrlo kvalitetnom, i to je istina. Uz to tu je i korisna opcija USB on the go, koja će se svidjeti mnogima. Konkurenti? Ima ih, i borba će biti teška, prvi koji nam pada na pamet je Sony Xperia L, dolazi s dvojezgrenim procesorom koji ima skoro iste performanse kao i ovaj s 4 jezgre u Desire 500, cijena mu je podjednaka kao i ostale komponente, ostalo je na samom korisniku da odabere. Nama je HTC Desire 500 jako dobro sjeo, i preporučili bi ga za kupnju, posebice ako dolazite sa slabijeg Android uređaja ili pak uopće nemate smartphone, onda će vam se dogoditi kao i mnogima, da za par godina i dalje imate svoj Desire 500, s nekim custom ROM-om, ali vrlo zadovoljni i sretni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top