Test Huawei Mate S

Huawei Mate S je jedan od najboljih modela koje Huawei trenutno može ponuditi tržištu (osim naravno nedavno predstavljenog Huawei Mate 8). U proteklih nekoliko godina Huawei se pozicionirao u ozbiljnog konkurenta etabliranim mainstream proizvođačima pametnih telefona poput Samsunga, Sonya, HTC-a i drugih. Iako Huawei na domaćem tržištu još nije toliko poznat, u svijetu, Huawei ostvaruje jako dobre rezultate.

Huawei Mate S -2

Tako nam je na test stigao Huawei Mate S, usudili bi se reći flagship trenutne ponude, opremljen izvrsnim kristalno jasnim AMOLED ekranom dijagonale 5.5 incha koji ostvaruje HD 1080 x 1920 pixela rezoluciju. Huawei Mate S dolazi s 3 GB RAM memorije i mogućnosti interne memorije od 32 GB, 64 GB do impresivnih 128 GB, a ako vam i to nije dovoljno, tu je i microSD memorijski utor. Huawei s Mate S donosi i Force Touch tehnologiju dostupno na 128 GB modelu.

Huawei Mate S -1

Što se tiće procesora, Huawei je Mate S opremio s jednim od najjačih procesora na tržištu, močnim HiSilicon Kirin 935 chipsetom koji ima quad-core 2.2GHz Cortex-A53 i quad-core 1.5GHz Cortex-A53 a za grafiku se brine Mali-T628 MP4 GPU. Fotografija je dosta važna u današnje vrijeme, a to znaju i u Huawei, tako su Mate S opremili s vrlo kvalitetnom 13 megapixelnom kamerom no nažalost sa samo 1080p HD mogućnosti snimanja videa u 30 sličica po sekundi. Prednja kamera je 8 megapixela i također je sposobna snimati 1080p HD video.

Huawei Mate S -6

Izrada Huawei Mate S je na visokoj razini, osjeti se da su u Huaweiu pažljivo birali materijale izrade, pa tako cijelim uređajem dominira metalni dizaj i osjećaj. Prednjom stranom dominira predivan ekran pokriven 2.5D staklom. Na stražnjoj kompletno aluminijskoj strani se smjestio i čitać otiska prsta.

Huawei Mate S -5

Operativni sustav je Android 5.1.1 pojačan sa Huawei  EMUI 3.1 korisničkim sučeljem koje je skoro pa kompletno zamijenilo Google-ov look & feel. Korisniku je dostupno ukupno 9 virtualnih ekrana. Ono što će korisnik Androida odmah primjetiti je da svaka instalirana aplikacija odmah dolazi na virtualni ekran, odnosno nema standardnog menija u kojem odabirete koje ćete aplikacije kroz prečace prikazati na virtualnom ekranu.  Uz to Huawei donosi mnogo poboljšanja u radu, od kompletne kontrole glasom do mogućnosti prikaza na više ekrana.

Huawei Mate S -4
Huawei Mate S -3

Video test:
Zaključak:

Huawei Mate S je zasigurno jedan zanimljiv pametni telefon, s cijenom od 4.000 HRK (model s 32 GB interne memorije) nije najpovoljniji i ima ozbiljne konkurente na tržištu, no s druge strane Huawei Mate S donosi mnogo novosti i jednostavno izgleda i radi vrlo dobro. Jedinu manu koju bi izdvojili je da baterija nije ništa posebno, odnosno da je autonomija sasvim normalna za ovu kategoriju pametnog telefona te da bi kamera mogla snimati 4K video u ovoj kategoriji.  Sve u svemu kada podvućemo crtu, ako tražite kvalitetan pametni telefon i budžet vam je 4.000 HRK, Huawei Mate S nije loš izbor, naprotiv.

Tijekom testiranja, naši Facebook fanovi aktivno sudjeluju i postavljaju upite, ako im se želite pridružiti, javite nam se na fb.com/mobileplaceinfo

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top