Test Huawei Watch

Pametni satovi postali su naša svakodnevnica, i mnogi proizvođači mobilnih uređaja su uskočili u vlak nazvan – wearables. Problem pametnih satova je njihov nedovoljan tehnološki razvoj, pod time mislimo prvenstveno na sveprisutan problem trajanja baterije, konstantna povezanost s mobilnim uređajem, i često tu je problems s dizajnom, jer uopće ne izgledaju kao satovi. Tu je još jedan problem, kako je ovo tehnologija u konstantnom napretku, ćesto ovi satovi vrlo brzo postaju zastarjeli. Dosta često smo ćuli da je u muškom svijetu sat najvažniji i jedini nakit koji muškarci imaju, stoga sat mora izgledati dobro.

huawei-watch

Tako dolazimo do Huaweia, proizvođača vrlo kvalitetnih i dobrih pametnih telefona, a danas i pametnih satova – Huawei Watch. Huawei Watch je zbilja najljepši pametni telefon koji smo ikada vidjeli. Upravo izgledom spaja nespojivo, kao da je netko uzeo običan mehanički sat, izvadio mehanizam i zamijenio ga sa 1.4″ AMOLED ekranom, rezolucije 400 x 400 pixels, uz to ubacio Qualcomm Snapdragon 400 (MSM8926), quad-core 1.2GHz Cortex-A7 CPU procesor,  512MB RAM memorije i 4GB interne memorije. Time je mehanika zamijenjena vrlo pametnim hardwareom. Sve to je upakirano u izvrsno metalno kučište, IP-67 certificirano ( može biti 30 minuta pod vodom do dubine 1 metra) te opremljeno PPG senzorom rada srca i gyro/akcelerometrom i barometrom. Za povezivost jedinu manu smo našli u nedostatku NFC-a, no tu je WiFi i Bluetooth 4.1 BLE.

huawei-watch-5

Pakiranje u kojem Huawei Watch dolazi je zbilja ekskluzivno, kao da se radi o vrlo skupocjenom satu, a ne super gadgetu s kojim možemo obavljati razgovore, mijenjati izgled i spajati na svoj pametni telefon. Sam Huawei Watch možete izmjeniti na naćin da si odaberete narukvicu, mi smo na testu dobili metalnu, no ako ne volite metalne, tu su i kožne raznih boja. S desne strane gore se nalazi metalna tipka, dosta slična običnim tipkama na satovima. Ekran je zaštičen safirnim staklom, koje je čvrsto i jednostavno predivno. AMOLED tehnologija omogućuje predivnu crnu boju, a na sat smo vidjeli u svim uvjetima (sunce, mrak, rasvjeta..), sama oštrina slike je izvrsna. Težina Huawei Watcha je zbilja zanemariva, jednostavno taman sjedne na ruku.

huawei-watch-3

huawei-watch-2

Baterija, Ahilova peta svakog smart watcha, ovdje je kapaciteta 300 mAh, što nam se u praksi pokazalo kao 2 dana laganog korištenja sata. To znaći push notifikacije, mjerenje koraka, bez poziva i posebnih radnji. Ako ga koristite i za obavljanje poziva, računajte da ćete na kraju dana kao i svoj mobitel, staviti Huawei Watch na punjač. Kad smo kod punjača, on dolazi u docking varijanti koja je dosta dobro riješena, mana je što je potrebno dobro staviti Huawei Watch na dock, u protivnom nema punjenja. Također, dock ima u sebi već USB kabel, što je nespretno riješenje ako USB kabel oštetite, tada morate cijeli dock kupiti, što i nije jeftino (oko 30 USD). Također trebate imati na umu da će povezanost s vašim pametnim telefonom također utjecati i na autonomiju njegove baterije. U praksi, to znaći 15-25% brže trošenje baterije nego bez Huawei Watcha.

test-huawei-watch

Software za Huawei Watch je standardni Android Wear s kojim se upravlja satom. Mi smo Huawei Watch spojili i koristili s HTC One M8 pametnim telefonom. Aplikacija je još dosta ograničeno, no ono što će vas sigurno držati zainteresiranim su razni Watch faces, odnosno skinovi satova. Tako da tehnički gledano, svaki dan možete imati drugi sat.

Video test:

Zaključak:

Huawei Watch s cijenom od nekih 2.500 HRK zasigurno nije jeftin sat, no s druge strane nudi izvrstan spoj tradicionalnog sata i pametne tehnologije. Stoga da izdvojimo pozitivne stvari koje smo otkrili tijekom testa: kvalitetno metalno kučište i izrada, izvrstan AMOLED ekran s dosta dobrim prikazom slike, baterija koja može potrajati i 2 dana. Negativno, nedostatak NFC-a, loše riješen dock za punjenje. Sa sigurnošću možemo reći da se radi o jednom od najljepših satova koje smo vidjeli. Ako kupujete pametni sat, neka vam Huawei Watch uđe u uži izbor jer zbilja vrijedi svake kune.

Tijekom testiranja, naši Facebook fanovi aktivno sudjeluju i postavljaju upite, ako im se želite pridružiti, javite nam se na fb.com/mobileplaceinfo

Tagged under: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top