Test LG G2

Uz mnoge top modele Android pametnih telefona na tržištu, našao se i novi LG G2. Osim sto dolazi sa najjačim procesorom danas dostupnim Quad-core 2.26 GHz Krait 400 CPU, tu je i 2 GB RAM, grafika u obliku Adreno 330 GPU, Qualcomm Snapdragon 800 chipset,

LG G2 donosi i novu revoluciju u zapravo nečem jako jednostavnim, pozicijom tipke za paljenje gašenje uređaja. Primjerice Sony je primijetio problem kod te tipke na uređajima velikih ekrana te je postavio tipku na sredinu uređaja, uvijek dostupnu prstu. LG G2 je odlučio iskoristiti pozadinu pametnog telefona, tako da je tipka smjestena odmah ispod kamere. Reci ćemo vam samo da nam se svidjelo.

LG G2 dolazi s izvrsnom 13 MP kamerom koja ima autofokus, LED bljeskalicu i snima 1080p video sa stereo zvukom, 60 fps i autofokusom. E da, zaboravili smo ekran, bolje reci, monstrum od ekrana dijagonale 5.2 incha impresivne IPS Plus matrice i 1080p HD rezolucije. Sto se tiče memorije, dostupno je 24 GB sto smatramo sasvim dovoljno za sve zahtjeve koje korisnik ima u smislu pohrane podataka.

LG G2 je dimenzija 138.5 x 70.9 x 8.9 mm sto je skoro kao Samsung Galaxy S4. Baterija se na testu pokazala impresivnom, stoga u nekim slučajevima možete izdržati dva dana bez punjenja a uz opsežno korištenje, tu je 1 dan bez problema.

Zaključak

LG G2 je top model, i s pravom nosi to ime. Top hardware, top izrada i izvrstan ekran. Naravno, ima mana, kao i svaki današnji smartphone, no mane su vrlo kompromisne. Prvo je problem sto se treba naviknut na tipku koja je revolucionarno na poklopcu baterije, drugo, nema microSD utor pa ste “osuđeni” na 24 GB memorije, treće ekran, predivan, no u nekim uvjetima (sunce) ima nešto tamniji prikaz. Stoga, ako vam pada izbor na LG G2, HTC One, Samsung Galaxy S4 ili Sony Xperia Z, reći ćemo diplomatski, ako odaberete G2, nećete pogriješiti i biti ćete dugo zadovoljni performansama svog odabira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top