Test Samsung Galaxy Alpha

Samsung po mnogočemu na tržištu vodi, no kada je riječ o top pametnim telefonima, mnogi u Galaxy S obitelji nalaze zamjerku, a to je završna obrada uređaja koji je od plastike. Samsung od sada i na ovakve prigovore ima odgovor, to je Samsung Galaxy Alpha, ako se nas pita, jedan od najljepših Galaxy modela ikada.

Samsung Galaxy Alpha donosi ono što drugi nitko iz njegove obitelji ne donosi a to je izvrsno kućište metalnog okvira, debljine svega 6.7 mm. Prednju stranu krasi ekran dijagonale 4.7 incha 1280 x 720 pixela rezolucije (voljeli bi vidjeti 1080p HD) i Super AMOLED tehnologije. Nemojte se zavaravati, ovo je jedan izvrstan i kristalno jasan ekran. Iako ima nešto manje pozadinskog osvjetljenja nego Galaxy S5, i dalje se dobro drži sa jakim osvjetljenjima kao sunce.

Samsung Galaxy Alpha

Također tu je jaka procesorska snaga upakirana u 4 jezgre i 2.5 GHz radnog takta poznatija kao Quaclomm 801 chipset Krait 400 te Adreno 330 koji se brine za grafiku. Također prisutno je i 2 GB RAM memorije.

Samsung Galaxy Alpha kamera

Na poleđini je kamera od 12 magapixela sa LED bljeskalicom sposobna snimati 2160p video te 32 GB interne memorije. Kamera snima izvrsne 2160p video materijale sa bit rateom od 48 Mbps kao i Galaxy S5, dok pri 1080p snimanju ima 28 Mbps pri 60 sličica u sekundi i 17 Mbps pri 30 sličica u sekundi. Zvuk dolazi u 256 Kbps komprimiranju. Limit trajanja videa u 2160p formatu je 4 minute.

Svidio nam se i čitač prsta, koji je PayPal verificiran, kao i ostala senzorika prisutna i na drugim Galaxy modelima, poput senzora rada srca, senzora pokreta i kontrole gestama.

Očekujete da otkrijemo i koju manu, na prvu, rekli bi smo nedostatak otpornosti na vodu i prašinu, možda previše plastike na poleđini i možda mali ekran, no zapravo, koga varamo, 4.7 incha je idealna dijagonala za svaki dan. Super veliki ekrani postaju mainstream, no to ne znači da su izvrsni. Ne smije se zaboraviti, Samsung Galaxy Alpha ulazi u dobar segment Apple iPhonea i otima im korisnike, posebice jer nudi Touch Wiz i Android 4.4.4 Kit Kat s mogućnosti nadogradnje na Android 5.0 Lollipop.

Video test

ZAKLJUČAK

Samsung Galaxy Alpha je izvrstan primjer kako se Galaxy obitelj može obogatiti s kvalitetnim primjerom pametnog telefona. Nije top izbor, no uz Galaxy S5, pokazuje se kao kvalitetna opcija za one koji žele povoljniji pametni telefon.

Korisničko sučelje je bogato, Touch Wiz obogaćuje korisničko iskustvo korištenja bilo kojeg Galaxy telefona pa tako i Galaxy Alpha. To je jedan od aduta u izboru Samsung Galaxy Alpha. Naravno Alpha ima opasne konkurente One mini varijante, pa čak i u vlastitim redovima S5 mini, a najopasniji je Z3 mini, otporan na vodu i prašinu.

Preporučena cijena Samsung Galaxy Alpha je 3.500 HRK s PDV-om što je izvrstan adut.

Tijekom testiranja, naši Facebook fanovi aktivno sudjeluju i postavljaju upite, ako im se želite pridružiti, javite nam se na fb.com/mobileplaceinfo

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top