Test Samsung Galaxy Note 4

Samsung Galaxy Note 4 postao je standard i sinonim za kategoriju koju baš ne volimo nazivati phablet no ipak je prisutna. U početku su se svi smijali Samsungu za tako neobično velik pametni telefon, no kada je Apple odlučio uči u ovu kategoriju s novim iPhone 6 Plus, to mora značiti da je phablet tržište “the next big thing”. Novi Galaxy Note 4 opremljen je izvrsnim ekranom dijagonale 5.7 incha i QHD rezolucije te Super AMOLED tehnologije.

Samsung Galaxy Note 4 _ 1

Hardverski gledano, ovo je zbilja mala zvijer, nov procesor Quad-core 1.9 GHz Cortex-A57 sa 4 jezgre, grafički Mali-T760 GPU i Exynos 5433 chipset, plus na to sve 3 GB RAM memorije.

Samsung Galaxy Note 4 _ 2

Na poleđini je izvrsna 16 megapixelna kamera sa 2160pmogućnosti snimanja u 30 fps te standardno 1080p u 60 fps-a. Note 4 dolazi i sa senzorom rada srca, NFC-om, 32 GB interne memorije i novim S-Penom. Testni model smo dobili u bijeloj boji koji nam se dizajnom jako svidio.

Video test:


ZAKLJUČAK

Samsung Galaxy Note 4 je predvodnik u svojoj kategoriji. Jedina mana koju smo pronašli je dosta loš mono zvučnik na poleđini uređaja. Voljeli bi vidjeti u Note 5 modelu stereo zvučnike kakve primjerice radi HTC (model One M8). Glavni konkurent iPhone 6 Plus se razlikuje naravno u OS-u, i tu dajemo prednost Androidu posebice zbog korištenja S-Pen olovke. Kratko i jasno, Galaxy Note 4 je postao sinonim za phablet kategoriju. Ako vam treba takav hibrid, ne tražite dalje, Note 4 je odgovor, uz cijenu od cca 5.700 HRK sa PDV-om u raznim prodavaonicama.

Tijekom testiranja, naši Facebook fanovi aktivno sudjeluju i postavljaju upite, ako im se želite pridružiti, javite nam se na fb.com/mobileplaceinfo

Ispravak: Zahvaljujuči našem fanu na Facebooku, ispričavamo se na greški koja nam se potkrala, naime EU verzija Galaxy Note 4 dolazi sa 1.9 GHz procesorom, ne 2.7 GHz, što smo i ispravili u tekstu. Hvala fanu na ukazanoj pogrešci!

 

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top