Test Sony Xperia L

Sony Xperia L, na prvi pogled, vraća sjećanje na predivni Sony Ericsson Xperia arc. Tu je zakrivljenost, izgled, dizajn i funkcionalnost. Sony Xperia L nije flagship, nije top model, niti je napravljen tako, Xperia L je napravljena za sve ostale korisnike koji paze na troškove a koji žele kvalitetu. Procesor radnog takta 1 GHz Krait i dvije jezgre s Adreno 305 GPU i 1 GB RAM memorije dovoljni su za dobar rad Android v4.1.2 Jelly Bean operativnog sustava. Ekran je idealne dijagonale 4.3 incha FWVGA rezolucije (480 x 854 pixela) no nažalost bez Mobile BRAVIA poboljšanja.

Za pohranu podataka brine se 8 GB interne memorije i microSD memorijski utor do 32 GB. Kamera je standardna za ovu klasu, 8 megapixela, LED bljeskalica, HDR i nažalost samo 720p HD snimanje u 30 fps.

Tu su također i ostale stvari poput NFC, WiFi hotspot opcije, HSDPA brzine, FM radio i Stereo Bluetooth 4.0. Kao sto smo rekli na početku, uz prihvatljivu cijenu, dolaze i kompromisne komponente koje obavljaju svoj posao kako treba. Dimenzijama 128.7 x 65 x 9.7 mm i 137 grama tezine, dolazi u idealnom paketu za svaki djep. Kao uvod u video test, dodali bih jos samo da Xperia L dolazi i u raznim bojama, sto ce se mnogima svidjeti.

Zaključak

Po cijeni već od 2.000 kn (samo uređaj,bez pretplate) Sony Xperia L je zasigurno kvalitetan konkurent ostalim proizvođačima na tržištu. Trenutni konkurent mu zasigurno može biti HTC Desire 500, posebice na našem tržištu. Stoga, nismo našli preveliku manu kod Xperije L, ipak imali smo na umu cijenu, od nešto vise od 2.000 kn, naravno da nismo očekivali 720p ekran, ili možda 1080p HD snimanje videa, nedostajao nam je i mobile BRAVIA engine na ekranu, i tu je jedina mana, ekran je dobar, no nije onakav kakav smo kod Sonya naviknuli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top