Test Sony Xperia Z3

Sony je nedugo nakon Xperije Z2 predstavio novi model Xperia Z3. U top segmentu Android pametnih telefona, Xperia Z modeli donose osvježenje. Opremljen velikim ekranom dijagonale 5.2″ IPS LCD tehnologije i 1080 x 1920 pixela rezolucije. Pripada vrhu ponude. Ono po čemu je Xperia Z obitelj poznata je zasigurno IP68 certifikat, što znači da im voda i prašina ne smetaju. Za performanse brine se Qualcomm Snapdragon 801 s četiri jezgre i 2.5 GHz radnog takta s 3 GB RAM memorije. Kamera ima 20.7 megapixela i sposobna je snimati 2160p video.

Sony Xperia Z3 sa strane

Za pohranu podataka korisniku je dostupno 16 ili 32 GB interne memorije plus microSD utor za memorijske kartice. Za razliku od aluminija ili plastike, Sony se odlučio za svoj premium pametni telefon da je napravljen od kombinacija kvalitetnih materijala pri čemu najviše dominira kaljeno staklo koje je otpornije na grebanje za razliku od prijašnjeg modela. Operativni sustav je Android 4.4.4 KitKat a naravno čeka se nadogradnja na Android 5.5 Lollipop.

Sony Xperia Z3 druga strana

 

Video test:

Zaključak

Sony Xperia Z3 je impresivan pametni telefon, brz i kvalitetne izrade. Impresionirao nas je autonomijom, bateriju smo u prosjeku punili svaka 2 dana, što je za današnje pojmove izvrstan podatak. Uz impresivnu kameru, otpornost na vodu i prašinu, Xperia Z3 je zanimljiv odabir i konkurent u top klasi Android pametnih telefona. Problem je jedino kratak Sonyjev lifecycle top pametnih modela, ako je razmak bio 6 mjeseci između Z2 i Z3, koliki će biti tek s novim modelima? U usporedbi s trenutnim modelima na Hrvatskom tržištu, zasigurno je vrijedan razmatranja. Ako ne prije, idealan je za pod bor.

Tražimo i od vas dragi čitatelji da sudjelujete u testu, tako su nam na našoj Facebook fan stranici Luka, Marinko i Mario postavili pitanje,

Luka Jureško: Ja vas lijepo molim da mi kažete koliko traje baterija, ali s korištenjem svih društvenih mreža, mail, dosta razgovora. Unaprijed hvala.

Luka, intezivno korištenje Sony Xperije Z3 pokazalo je superiornu bateriju, dan ćeš provesti bez punjača a i vjerojatno i drugi dan. Zadovoljni smo baterijom.

Marinko Agić: I kvalitetu zvuka provjerite,jer je hrpa novih podešenja,Hi- res audio itd.

Teško možemo odredit točnu kvalitetu zvuka, no Xperia Z3 je preko M1 DAC-a svirala .flac visoko rezolucijske audio datoteke bez problema.

Mario Vukušić i, potvrdite, da li je istina, da je ovo jedan od TOP3 najbolja telefona, ako ne i najbolji trenutno, gledajući omjer perfomansi, normalne veličine i cijene; a kako pišu vanjski recenzori. Hvala!

Potvrđujemo, jedan od TOP3 modela na Hrvatskom tržištu.

Tijekom testiranja, naši Facebook fanovi aktivno sudjeluju i postavljaju upite, ako im se želite pridružiti, javite nam se na fb.com/mobileplaceinfo

Testne fotografije

DSC_0002

DSC_0003

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top