Testirali smo MeanIT Smart Watch M40 Call

Pratimo mobilnu industriju od 2008. godine, i bahato možemo reći da nas više ništa ne može iznenaditi, a onda nam je došao MeanIT Smart Watch M40 Call na test, i stvarno nas je iznenadio.

Ovaj test treba početi cijenom, MeanIT Smart Watch M40 Call ima cijenu od svega 499 HRK u trenutku testiranja, a možete ga pronaći na MeanIT webshopu – OVDJE. Za 499 HRK dobivate sat koji ima sve osnovne funkcionalnosti pametnog sata (notifikacije, mjerenje otkucaja srca, tlaka, zasićenosti kisikom itd..) + mogućnost razgovaranja. Da, dobro ste pročitali, M40 Call kao što mu ime kaže, omogućava da se javite na telefonski poziv i direktno razgovarate preko sata.

Video

Senzori, aplikacija i certifikati

MeanIT Smart Watch M40 Call dolazi sa DaFit aplikacijom koja je dostupna na Google Play-u i putem koje detaljnije pratite i analizirate sve funkcionalnosti M40 Call pametnog sata. Tu imate jednostavan pristup povijesnim podacima svih telemetrija, od otkucaja srca, tlaka do rutine spavanja i tjelovježbi.

M40 Call prati otkucaje srca, vaše korake, tlak, zasićenost kisikom te uz mjerenje prijeđene udaljenosti i vaših podataka, računa vam okvirnu potrošnju kalorija. Također, M40 Call dolazi sa IP67 certifikatom koji jamči da M40 Call nema problema s vodom kao i prašinom. Naravno, to nije sat za plivanje, ali ako ga slučajno smočite, nema straha da će se nešto dogoditi.

Call opcija je izvrsna, koristili smo je često u automobilu, i sugovornici su nas čuli jako dobro, kao i mi njih. Mikrofon i zvučni su dobro usklađeni a sama funkcionalnost je vrlo praktična.

Izgled, dizajn i ekran

Na prvi pogled, i onda sve kasnije poglede, M40 Call izgleda kako bi jedan pametni sat i trebao izgledati. Prednjom stranom dominira ekran dijagonale 1.3 incha koji ima izvrstan prikaz u svim uvjetima, a svjetlinom upravljate ručno (nažalost nema automatske prilagodbe svjetline, što nije toliko ni loše), te je vrlo kompaktnog dizajna. Također, ima izvrstan odaziv i nismo pronašli problem u osjetljivosti na dodir. Tu su također i dvije vrlo kvalitetne hardverske tipke koje imaju više funkcija.

Gornja tipka služi da se uvijek vratite na početni ekran, dok donja tipka, ako je držite dulje, služi za paljenje i gašenje sata. Također, gornja tipka uz duže držanje poziva mogućnost telefoniranja a naravno uključujete ekran sa pritiskom na bilo koju tipku.

Baterija 

Sve ovisi o postavkama i načinu korištenja, stoga mi ćemo vam pojasniti kako smo ga mi koristili:
MeanIT Smart Watch M40 Call bio je upaljen cijelo vrijeme. Podesili smo da se ekran gasi nakon 5 sekundi, i da ga ručno palimo na tipku. Bio koje konstantno povezan sa telefonom osim tijekom noći, kada je pratio ritam spavanja. Otkucaje srca smo manualno mjerili, ne kontinuirano, a kako smo u većini vremena bili u zatvorenom prostoru, svjetlina je bila podešena na prvoj razini. Obavijesti su stizale za SMS poruke i WhatsApp poruke, kao i telefonske pozive.

Rezultat: Oko 7 dana autonomije s povremenim javljanjem na telefonske pozive.

Zaključak

Ponavljamo, 499 HRK u MeanIT webshopu. Za tu cijenu, dobivate fenomenalan pametni sat koji obavlja sve pametne funkcije uz dodatak mogućnosti razgovora. Uz to, ima IP67 certifikat, hrvatski izbornik, aplikaciju DaFit i dobro izgleda. Što još možete poželjeti za tako nisku cijenu?

Po nama, idealan poklon za pod bor za ove Blagdane.

Tagged under: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top