U Zagrebu predstavljen LG G4

Danas smo bili na press konferenciji LG Hrvatske na kojoj je predstavljen novi LG G4 Hrvatskom tržištu. U nastavku prenosimo priopćenje.

Pri kreiranju uređaja LG G4 nismo se vodili korištenjem tehnologija radi njih samih – primarno nam je bilo održati obećanje da ćemo pružati inovacije za bolji život. Tako njegov dizajn pruža elegantan izgled, ali i udobnost, kamera omogućava bilježenje baš svakog važnog trenutka, zaslon prikazuje sve boje koje ljudsko oko može prepoznati, a tu je i iskustvo uporabe oblikovano upravo prema potrebama korisnika. Rezultat je pametni telefon od kojeg treba očekivati puno više od ‘dobrog’ ili ‘boljeg’, a čast mi je što ga ovako brzo nakon svjetske premijere predstavljamo i ovdje u Zagrebu“, rekao je Mario Medved, direktor LG-a Hrvatska. Da je LG-u cilj živote potrošača učiniti boljima te da je LG G4 dokaz predanosti tom cilju u Zagrebu je potvrdio i Youngnam Roh, direktor regionalne podružnice LG Electronicsa, kojoj pripada devet zemalja, a među njima i naše tržište.

Ovaj moderni, premium pametni telefon u Hrvatsku dolazi u tri boje s 3D uzorkom nalik dijamantu te u verziji od prave, kravlje kože ručne izrade u također tri boje – smeđoj, crnoj i crvenoj. Za izradu ovog kožnog poklopca potrebno je čak 12 tjedana, a koristi se tzv. full grain koža, napravljena od najkvalitetnijih slojeva kože. LG je metodama završne obrade dodatno produžio trajnost ovog materijala. Zahvaljujući procesu biljnog bojenja (tzv. Vegetable Tanning), boje na uređaju G4 su bogate, s toplim tonovima koji se mijenjaju tijekom vremena. Ono što je najvažnije, biljno obojena koža je ekološka i može se lako reciklirati jer se ne koriste teške kemikalije, a ujedno postaje otporna na vlagu. Korištena je i tehnika ponavljanog bojenja kako bi se postigla ujednačenost boje bez obzira na prirodne nabore kože (tzv. Edge Coating). Ukras ovog poklopca je šav izrađen od premium konca Gutermann Mara koji je certificiran kao obazriv prema okolišu.

Dizajn telefona LG G4 definira Slim Arc, koji se proteže duž cijelog kućišta, te suptilno zakrivljeni zaslon. Koncept Slim Arc ne pruža samo estetske prednosti, nego je zaslužan za 20 posto veću trajnost pri padovima na površinu zaslona u usporedbi s ravnim pametnim telefonima te osigurava veću udobnost i sigurnost pri držanju uređaja u ruci, a tako i idealno korisničko iskustvo.

Usprkos tankom kućištu, nije bilo kompromisa kad je riječ o trajanju baterije pa izmjenjiva baterija uređaja G4 ima kapacitet od čak 3.000 mAh, a trajat će 20 posto duže od one na uređaju G3, koja je istog kapaciteta. Također, G4 ima podršku za Quick Charge 2.0, a za brzo punjenje potreban je adapter s certifikatom Quick Charge 2.0, dostupan kao dodatna oprema.

Stručnjaci iz industrije LG G4 hvale i zbog njegove kamere. Glavna kamera od 16 MP dolazi s otvorom blende F1.8 koji propušta 80 posto više svjetlosti do senzora u usporedbi s otvorom F2.4, karakterističnim za većinu pametnih telefona. No, da bi propuštao više svjetlosti, otvor blende mora pratiti veći senzor slike koji je na uređaju G4 za 40 posto veći u usporedbi s prethodnikom. Za dodatno poboljšanje performansi kamere u uvjetima slabog osvjetljenja zaslužna je tehnologija OIS 2.0, s dvostruko boljim performansama nego OIS+ dostupan na uređaju G3. LG G4 nudi i ručni način rada pa korisnici mogu  izravno upravljati fokusom, brzinom okidača, ISO osvjetljenjem, vremenom ekspozicije i balansom bijele za svaku fotografiju. Napredni fotografi mogu, uz JPEG, pohraniti svoje fotografije i u formatu RAW, za još preciznije editiranje bez gubitka detalja. Kako G4 ima utor za microSD karticu, nema problema s prostorom za pohranu ovih velikih datoteka. Tu je i Color Spectrum Sensor (CSS), prva značajka svoje vrste dostupna na pametnom telefonu, koji poboljšava točnost boje preciznim očitavanjem RGB vrijednosti ambijentalnog osvjetljenja te infracrvene svjetlosti koju reflektiraju objekti. CSS te informacije koristi kako bi prilagodio balans bijele na kameri te boju bljeskalice za stvaranje slike koja je što sličnija onome što vidi oko. Nisu zanemareni ni selfiji pa je LG u G4 ugradio prednju kameru od 8 MP, vodeću u industriji, koja osigurava oštre, detaljne portrete i skupne fotografije. Značajka Gesture Interval Shot omogućava snimanje četiri fotografije s razmacima od 2 sekunde što povećava mogućnost dobivanja sjajnih selfija, čak i u najtežim uvjetima. Okidač je moguće jednostavno pokrenuti stiskanjem dlana dvaput ispred kamere.

LG G4

Oduvijek sam se u fotografiji veselio pomacima koji su olakšavali snimanja, odnosno oslobađali autorovu kreativnost od tehničkih zahtjevnosti. LG-ev iskorak u područje minijaturizacije fotoaparata koji mogu snimiti fotografije visoke kvalitete upravo to čini – nudi mogućnost spontanog snimanja fotografija koje se mogu iskoristiti za profesionalne objave u medijima svih vrsta. Velik otvor zaslona, sistem stabilizacije slike, manualno podešavanje brzine zatvarača, senzor od 16 MP i opcija spremanja u RAW formatu na telefonu LG G4 kombinacija su koja nudi spontanost fotografiranja i rasterećenje od teške opreme onima koji vole imati aparat uvijek uz sebe. A rasterećenje će vjerojatno osjetiti i njihovi najbliži jer se možda više neće svaki snapshot pretvoriti u photo session“,  rekao je poseban gost na predstavljanju, fotograf Damir Hoyka.

Odlične fotografije snimljene ovom naprednom kamerom prikazuju se na prostranom 5,5-inčnom IPS Quantum Display zaslonu koji nudi 20 posto bolju reprodukciju boja, 25 posto poboljšanu svjetlinu te 50 posto veći kontrast. Riječ je o prvom Quad HD zaslonu koji koristi tehnologiju Advanced In-Cell Touch (AIT) koja kombinira LCD i dodirni senzor u jednom sloju za bolju reprodukciju boja i osjetljivost na dodir.

Sve ovo pokreće snažni, a štedljivi Qualcommov procesor Snapdragon™ 808 s X10 LTE, a za još bolje iskustvo uporabe tu su i poboljšane značajke korisničkog iskustva koje eliminiraju nepotrebne korake.

Osim adaptera s certifikatom Quick Charge 2.0, među dodatnom opremom ističu se navlaka Quick Circle, rađena po mjeri za G4 i dostupna u pet jedinstvenih boja s 3D uzorkom, bežični punjač te slušalice QuadBeat  3.

Od ovog tjedna uređaj je dostupan na odabranim tržištima diljem svijeta, dok se na našem očekuje početkom lipnja, u ponudi tri najveća operatera

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top