Vipnet mijenja ime u A1

Vipnet je upravo objavio kako će kao brand do kraja godine promijeniti ime u A1 a sve u sklopu velikog rebrandinga koji stiže od matične Telekom Austria Grupe.

“Budući da je A1 snažan brend koji pruža mobilna, fiksna, TV i podatkovna rješenja te rješenja u oblaku i OTT usluge, A1 Telekom Austria Grupa odlučila je prošle godine da A1 postaje jedinstveni brend za sve svoje kompanije, uključujući i Vipnet na hrvatskom tržištu. Do kraja ove godine Vip brend će zamijeniti A1 brend, a Vipnet d.o.o. postat će A1 Hrvatska d.o.o.”, najavljuju iz Vipneta, koji je 19 godina članica A1 Telekom Austria Grupe.

Tako će Vipnet nastaviti kao A1 ulagati u mobilnu i fiksnu mrežu nove generacije te pomoći u stvaranju gigabitnog društva u Hrvatskoj.

“U manje od 20 godina Vipnet se iz mobilnog operatora transformirao u potpuno konvergentnoga tržišnog igrača koji nudi mobilne, fiksne, TV i ICT proizvode i usluge”, ističe u priopćenju predsjednik Uprave Vipneta Jiří Dvorjančanský.

Ono što je najvažnije za korisnike je kako promjenom imena nema potrebe za zamjenom SIM kartica, neće doći do promjene brojeva, modema ili bilo kakve druge opreme te ugovorenih usluga. Sve će funkcionirati kao i do sada.

Tomato se neće mijenjati, i on ostaje Tomato te će biti samostalno aktivan na tržištu. S druge strane B.net ulazi u ponudu A1, a Vip Metronet Business Solutions postaje A1 Business Solutions.

A1 Telekom Austria Grupa posluje  u Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Bjelorusiji, Srbiji i Makedoniji, u kojima ukupno ima oko 24 milijuna korisnika.

U 2017. godini A1 Telekom Austria Grupa imala je prihode od gotovo 4,4 milijarde eura te oko 19 tisuća zaposlenih.

Također, ta je grupa europska poslovna jedinica jednog od najvećih telekomunikacijskih pružatelja América Móvil.

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top