Windows Phone projekt je preminuo

Kraj je blizu, pokušaj Microsofta da proizvodi pametne telefone nije uspio, Windows Phone operativni sustav je na svom kraju. Na našu žalost, pionir pametnih telefona nije se oporavio još od jakog udarca Applea s prvim iPhoneom.
Vijest da Microsoft prodaje svoj phone business bila je dosta očekivana. Ime Nokia vrača se nazad Nokiji koja se nakon prodaje Microsoftu okrenula Androidu. Trojanski konj Stephen Elop uspio je upropastiti i Nokiju i Windows Phone.  Microsoft je izjavio da će nastaviti razvoj za Windows 10 Mobile te nastaviti s podrškom za Lumia modele poput 650, 960 i 950 XL te druge uređaje partnera poput Acera, Alcatela, HP-a i drugih.
Ostavljen je dojam da Microsoft jednostavno nije toliko zagrižen za mobilnu industriju kako se to prije smatralo, jednostavno dojam je da se Microsoft povlači iz ovog posla. Prema izvještajima, Microsoft je prodao 4.5 milijuna Lumia modela, što je pad sa 10.5 milijuna modela u istom periodu prošle godine.

 

View image on Twitter

Prema izvještaju Kantara, za 3 mjeseca (s krajem Veljače), Windows Mobile je pao u SAD-u sa 4.8% udjela na tržištu u 2015. godini na svega 2.6%. U Europi, pao je s 10.1% na 5.9%.

Jednostavno, Microsoft se nije snašao, žao nam je radi toga, i dalje imamo vjere u Windows 10 Mobile i nekakav oblik iste platforme za desktop/tablet/notebook/mobile baziranom na Windows okruženju.

Tagged under: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top