Zbogom Samsung Galaxy Note7 bilo je kratko i vatreno

Samsung je upravo objavio kako će zatražiti od svih dobavljača na globalnoj razini da vrate Samsung Galaxy Note7 uređaje i prestaju s prodajom. Iz službenog priopćenja smo doznali kako je Samsung zatražio od svih vlasnika Note7 pametnih telefona da ih odmah prestanu koristiti a u zamjenu im nude nove Galaxy S7 ili Galaxy S7 edge pametne telefone ili kompletan povrat novca.

Ako posjedujete Note7 i odlučite se za Galaxy S7 ili Galaxy S7 edge, Samsung će vam također vratiti razliku u cijeni, jer je Note7 skuplji od ta dva modela. U Hrvatskoj cijena za novi Note7 je bila 6699 kn, novi S7 4999 kn a S7 edge 5999 kn, tako da su povrati od 1700 kn za S7 i 700 kn za S7 edge.

S ovom viješću, po prvi puta u mobilnoj industriji, jedan pametni telefon je tako neslavno završio. Osim znatne štete koja će biti za financijske rezultate Samsunga, tu je i veliki gubitak povjerenja tržišta spram Samsung Galaxy modela. Samsung Galaxy Note7 prodan je u nekoliko milijuna komada u svijetu, u Hrvatskoj je prodavan kroz prednarudžbu a službeni početak prodaje trebao je biti 17.09., koji se nikada nije dogodio.

Žao nam je što se ova situacija dogodila Samsungu, smatramo da korisnici Samsung Galaxy modela ne bi trebali gubiti povjerenje u Samsung, upravo suprotno, Samsung je ovdje pokazao kako mu je briga za kupce najvažnija.

 

Tagged under:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top