MeanIT TWS B100 i meanIT TWS B50

meanIT nam je ovaj puta ustupio dva modela svojih bežičnih slušalica, meanIT TWS B50 i meanIT TWS B100. Na prvi pogled, TWS B50 su elegantne slušalice, lijepog dizajna dok su TWS B100 nekako ozbiljnije, posebice u ovoj crnoj boji.

 

meanIT TWS B50
Krenimo prvo s elegantnim bijelim slušalicama, nešto većih dimenzija od TWS B100 modela, no zato bolje leže u ušima. TWS B50 model krasi izvrstan zvuk, a prema izgledu, da, svi smo pomislili na isto – Apple AirPods Pro.

 

Unboxing meanIT TWS B50

 

TWS – True Wireless Stereo
Prednost oba modela kao što im i naziv nosi – TWS je upravo true wireless stereo tehnologija koja putem Bluetooth 5.0 spaja prvo slušalice u stereo, a zatim te slušalice spaja na mobilni uređaj. Time se manje troši baterija, a spajanje se događa u par sekundi.

 

TWS B50 u praksi
Prvo krenimo od baterije. Tijekom testiranja i korištenja, baterija se pokazala kao poprilično dobar adut ovih slušalica. Dobivali smo preko 15 sati reprodukcije glazbe, a pune se u kutiji u kojima se i drže, za što vam treba oko 1-1.5h na običnom punjaču putem microUSB utora, ili ih jednostavno držite spojene na računalo što smo mi radili. Kutija funkcionira kao punjač jer ima bateriju do 300mAh i kada je puna, može oko 4 puta napuniti slušalice.
Ono što nam se posebno svidjelo su tipke na slušalicama, i to one prave (ne touch tipke) te imaju višestruke funkcije. Ako koristite slušalice tijekom telefonskih razgovora, kratkim pritiskom se javljate na poziv, dugim pritiskom odvijate poziv a dva kratka pritiska na tipku omogućuju da zovete zadnji zvani broj.

 

Kada se sluša glazba, tada lijeva i desna slušalica imaju zasebne funkcije: kratki pritisak desne slušalice označava sljedeću pjesmu, a na lijevu slušalicu prethodnu pjesmu. Kratki pritisci na desnu slušalicu – 3 puta pojačavaju zvuk a 3 kratka dodira na lijevu slušalicu smanjuju zvuk.
Kako na slušalicama ne piše koja ide u koje uho, poprilično je jednostavno otkriti kako stoje, kada otvorite kutijicu, lijeva slušalica ide u lijevo uho a desna u desno, nemoguće ih je zamijeniti.

 

Zaključak
Izvrstan stereo zvuk, dobra autonomija, kvaliteta izrade i dodali bi, lijepi dizajn. Sve su to razlozi zašto su meanIT TWS B50 izvrsne slušalice. Kada tome pridodamo nemoguće dobru cijenu od 99 HRK na meanIT webshopu – LINK NA TWS B50  vjerujemo da je odluku vrlo lako donijeti. Ah da, tu je i garancija do 2 godine za koju vjerujemo da je nećete koristiti jer je sve vrlo kvalitetno napravljeno.

 


meanIT TWS B100
Kao i kod TWS 50 modela, TWS u nazivu garantira True Wireless Stereo zvuk, a model TWS 100 je nešto drugačijeg dizajna od TWS 50. Ono što se odmah primjećuje kada se TWS B100 model izvadi iz pakiranja je zanimljiva i potpuno crna kutijica u kojima stoje. Naime ona također ima i poprilično lijep retro display koji pokazuje stanje napunjenosti baterije slušalica. Nešto što se ne vidi u ovakvom cijenovnom rangu a i većinom je rijetkost u bežićnim slušalicama.

 

Unboxing meanIT TWS B50

 

TWS B100 u praksi
Slušalice se vrlo brzo napune, kroz već 2 sata a baterija je nešto manja nego kod B50 s obzirom i na manje dimenzije, tako da se nama pokazalo između 3 i 4 sata autonomije slušanja glazbe ili razgovora. Što nije loše s obzirom na veličinu.
Zvuk je jako dobar, bez obzira na vrstu glazbe koju slušate a također slušalice dobro stoje u ušima i tijekom fizičkih aktivnosti poput trčanja i vožnje bicikla.  Također tu su i fizičke tipke na slušalicama, što uvelike olakšavaju kontrolu slušanja glazbe ili primanja/odbijanja telefonskih poziva.
Slušalice smo spajali i na računalo, i rade vrlo jednostavno sa Apple i Windows računalima te pružaju kvalitetan zvuk za razne Zoom/Google Hangout virtualne sastanke, ali i za online igranje.

 

Zaključak
Kao i u slučaju TWS B50, slušalice su lijepog dizajna, u kutiji koja ima display stanja napunjenosti baterije, kvalitetnog zvuka – True Wireless Stereo tehnologije, brzo se spajaju i dobro leže u uhu. Što više možete poželjeti od bežićnih slušalica? Možda cijena? A cijena je i više nego poželjna, 159,00 HRK na meanIT webshopu  – LINK.

Tagged under: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top