Hrvoje Jurić testirao Samsung Gear S3

Hrvoje Jurić, pustolov, putopisac, biciklist a ponajviše naš prijatelj najavio nam je da će Samsung Hrvatska predstavit u petak, 3. veljače, novi Samsung Gear S3 pametni sat koji će u odnosu na prethodnika (Gear S2) unijeti velike promjene i time visoko postaviti ljestvicu među konkurencijom. Od GPS signala u samom uređaju, vodootpornog kućišta do mogućnosti odgovaranja na pozive, Samsung Gear S3 dolazi u dva modela – Classic i Frontier.

Dok je Classic primjeren za poslovne korisnike, Frontier je namijenjen sportašima i korisnicima koji se aktivno bave sportom. Prvi u Hrvatskoj imamo priliku vidjeti kako se sat ponaša u praksi i to Frontier model. Hrvoje Jurić, putopisac i avanturist, koji već nekoliko godina testira Samsungove uređaje po cijeloj Europi, ali i Africi, napisao nam je svoje dojmove nakon korištenja Gear S3:

„Nešto više od tri tjedna koristim novi Samsungov Gear S3 sat i prvo s čim sam se oduševio bilo je trajanje baterije. Znate kako to u početku bude, kad dobijete neku novu igračku, „čačkate“ po njoj dan-noć. U to vrijeme bili su oni vrlo niski minusi (-21) i prvo što sam naravno išao probati bilo je što sat sve bilježi dok vozim bicikl. U odnosu na prijašnji model (Gear S2), S3 nisam morao odmah spojiti s mobitelom jer se u samom uređaju nalazi GPS.

Sat je zabilježio aktivno kretanje, broj kilometara, koliko sam dugo odmarao, prosječnu i maksimalnu brzinu, potrošnju kalorija, ukupan uspon i najvišu visinsku točku koju sam prošao, te prosječan i maksimalan broj otkucaja srca. Prilikom vožnje sve podatke mogao sam pratiti okretanjem „prstena“ oko sata  ili prelaskom prsta oko samog ekrana.

Sat nisam skidao niti za vrijeme spavanja, tako da je zabilježio cijelo vrijeme spavanja, koliko sam aktivno spavao, odnosno bez buđenja, ali i koliko sam se okretao i budio. S uključenim wireless i bluetooth signalom, ali i GPS-om baterija je izdržala oko 4 dana.

S obzirom na to da sam se nedavno krenuo baviti plivanjem, iako nije predviđen za to, S3 također učitava kretanje zahvaljujući tome što je otporan na vodu. Iako u uputama stoji da je maksimalna dubina 1.5 m i 30 minuta u vodi, u bazenu sam proveo nešto više od 50 minuta, bez ikakvih problema.

Sve podatke koje je sat bilježio i spremio, mogao sam pregledati na samom satu, ali i na mobilnom uređaju. Sve što sam morao napraviti bilo je instalirati aplikaciju Samsung Gear i bluetooth tehnologijom spojiti S3 s Galaxy S6. Međutim, još korisnija mi je aplikacija S Health pomoću koje imam uvid u svo kretanje i podatke koje je S3 zabilježio. Aplikaciju mogu koristiti i na samom satu, jednako kao i na mobilnom uređaju.

Screenshot_20170201-195334

Ovo je bilo tek upoznavanje s uređajem, ali najbitniji dio tek slijedi. Naime, pomoću Gear S3 ucrtat ću cijelu rutu svog idućeg projekta „Zajedno možemo“, prilikom čega ću putovati od Londona do Istanbula. Sat će mi biti veoma koristan jer ću u 30 dana prijeći više od 3 000 kilometara, ukljućujući i prelazak preko Alpa u zimskim uvjetima, a on će zabilježiti koliko mi se tijelo umara pri tako velikim naporima.

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top