Prvi dojmovi – Samsung Galaxy S7 edge!

Samsung je u četvrtak premijerno u Hrvatskoj predstavio nove modele Galaxy serije nedavno predstavljene u Barceloni – Samsung Galaxy S7  i Samsung Galaxy S7 edge. Tako nam je već u petak stigao Samsung Galaxy S7 edge na test koji ćemo za vas nadolazećim danima.

Predsjednik uprave TH Hwang

Prilikom predstavljanja, Tae Hwan Hwang, predsjednik Uprave regionalnog predstavništva Samsunga izjavio je: “Korisnici su inspiracija i motivacija koja nas vodi prema naprijed. Neprestano slušamo njihove potrebe i tako ćemo činiti i u budućnosti, kako bismo svima omogućili pristup smislenim inovacijama. Nova Galaxy S7 obitelj savršen je primjer tog pristupa. Svjesni smo da inovacije vezane uz pametne telefone nisu vezane isključivo uz hardver, već uz sveukupno iskustvo korištenja. Pametni telefoni danas vrata su u čitavu galaksiju povezanih uređaja i iskustava. Vjerujemo u svijet koji je svjetliji, praktičniji i zabavniji, a nastavit ćemo osnaživati naše korisnike s pomoću tehnologije koja će im omogućiti da izvuku još više iz života te da pomiču granice mogućeg.” 

Na hrvatskom tržištu novi će Galaxy S7 i S7 edge  biti dostupni u crnoj, bijeloj ili platinasto-zlatnoj boji, memorijskog kapaciteta 32 gigabajta. Dijagonala zaslona Galaxy S7 je 5.1-inča, dok je Galaxy S7 edge opremljen zaslonom dijagonale 5.5-inča.

Prvi dojmovi Samsung Galaxy S7 edge

Nakon što smo podesili korisničke račune (Gmail, Facebook, Twitter, Instagram) te napunili bateriju, počeli smo pregledavati novitete koje novi Samsung Galaxy S7  edge donosi. Na prvi dojam, ono što svakog korisnika zanima je, kako Galaxy S7 edge leži u ruci. Obzirom na dijagonalu od 5.5 incha, Galaxy S7 edge nije toliko velik, direktno smo ga usporedili sa Sony Experia Z5 Premium koji imamo na testu i koji ima istu dijagonalu ekrana, i Galaxy S7 edge je nešto manji i kompaktniji.

Samsung Galaxy S7 edge -5

Samsung Galaxy S7 edge -2

Materijali izrade su vrhunski, iz Samsunga tvrde da koriste zrakoplovni alumini i staklo. Stoga Samsung Galaxy S7 edge ima aluminijski rub i staklene površine. Za sada smo dobili dojam da mrlje na staklu nisu tako učestale. Prvi novitet koji smo podesili je Always On opcija koja korisnicima omogućava brz pregled obavijesti, kalendara i sata kao i napunjenosti baterije, bez potrebe za dodirom uređaja, vrlo korisna opcija.

Samsung Galaxy S7 edge stražnja strana Samsung Galaxy S7 edge -1

Samsung Galaxy S7 edge -3

Kameru za sada nismo posebno testirali, tek smo uzeli jednu fotografiju i prvi dojam je vrlo pozitivan. Također novi Galaxy S7 i Galaxy S7 edge modeli dolaze s IP68 certifikatima, što znači da su vodonepropusni i otporni na prašinu. Novi Edge UX izbornik je vrlo koristan, a na njemu smo podesili česte kontakte koje pozivamo i korisne aplikacije.

Ostatak u opsežnom testu koji ćemo objaviti kroz par dana.

Samsung Galaxy S7 i Galaxy S7 edge bit će dostupni na hrvatskom tržištu od 11. ožujka, u ponudi mobilnih operatera Hrvatskog Telekoma, Vipneta i Tele2, kao i odabranih maloprodajnih partnera. Preporučena maloprodajna cijena za Galaxy S7 iznosi 5599 kuna, dok za Galaxy S7 edge ona iznosi 6399 kuna.

Tagged under: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top