Test HTC Desire 820

HTC Desire, to je skoro pa brand za sebe. Nositi naziv Desire u svijetu pametnih telefona znači mnogo. Sjetimo se samo, HTC je sa svojim prvim HTC Desire napravio velike promjene na tržištu, stoga sigurno nije lako doći na tržište i nositi u imenu Desire. HTC Desire 820 je dio Desire obitelji koji nam je prije nekoliko tjedana došao na test.

HTC Desire 820 strana

Radi se o tzv. mid range pametnom telefonu, odnosno o telefonu srednje klase. Srednja klasa pametnih telefona mora biti cijenom povoljna no opet dovoljno kvalitetna da traje. Novi HTC Desire 820 donosi Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615 procesor sa 1.5 GHz Cortex-A53 CPU-u i 1.0 GHz Cortex-A53 CPU-om, oba opremljena s 4 jezgre te 2 GB RAM memorije. Prednjom stranom dominira ekran dijagonale 5.5″ 720p rezolucije i Super LCD2 tehnologije.

HTC Desire 820 pozadina

Opremljen je s provjerenom kamerom od 13 MP koja je sposobna snimati 1080p HD video i ima autofokus. Selfie kamera (prednja kamera) ima 8 MP i također je sposobna snimati 1080p HD video. HTC Desire 820 dolazi s 16 GB interne memorije a ako vam to nije dovoljno tu je microSD memorijski utor. Kad sve to skupimo, HTC Desire 820 donosi kvalitetne komponente upakirane u relativno kvalitetno plastično kućište.

HTC Desire 820 utori

Operativni sustav je Android 4.4.2 KitKat sa HTC Sense 6 korisničkim sučeljem koje nam se oduvijek sviđalo, kada bi ga usporedili s konkurencijom, možemo reći da mu nema konkurenta, osim možda Samsung TouchWiz. Uz hardware s kojim dolazi, HTC Desire 820 radi sasvim dobro, baš kako bi jedan pametni telefon srednje klase i trebao raditi. Baterija nas je malo razočarala, očekivali smo više autonomije.

Video test:

ZAKLJUČAK

HTC Desire 820 je pametni telefon srednje klase, i kao takav nije nas razočarao. Kvalitetan hardware, kvalitetno kućištes manama koje bi pronašli i u premium (top klasi) pametnih telefona. HTC Desire 820 je opravdao naziv svoje obitelji – Desire. Mana? Materijali izrade kućišta, očekivali smo ovdje kvalitetniju plastiku, barem matiranu a ne glossy kakva se nalazi na poleđini i podložna je packama i sitnim oštećenjima. Jako smo zadovoljni s kamerom, i prednjom i zadnjom, u ovom rangu su izvrsne. Za cijenu od 2.900 HRK s PDV-om (cijena uređaja u dućanu bez ugovorne obaveze), HTC Desire 820 je pravi pogodak. Ukoliko ga kupite kod operatera, podsjetili bi da od 01.05.2015. ako zatražite, operater vam mora otključati vaš pametni telefon.

Tijekom testiranja, naši Facebook fanovi aktivno sudjeluju i postavljaju upite, ako im se želite pridružiti, javite nam se na fb.com/mobileplaceinfo

Tagged under: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top