Test HTC Desire Eye

Na zadnjem testu smo imali HTC Desire 820 koji nas je naprosto oduševio jednostavnošću, pravi pripadnik Desire obitelj, i onda je došao na test HTC Desire Eye. HTC Desire Eye je pripadnik srednje klase pametnih telefona, donosi vrlo kvalitetan 1080p HD ekran dijagonale 5.2 incha IPS tehnologije. Procesor je 2.3 GHz Krait 400 s 4 jezgre, za grafiku se brine Adreno 330 GPU a memorije ima više nego dovoljno, 2 GB RAM.

HTC Desire Eye -1

HTC Desire Eye -2

HTC Desire Eye -4

Prema specifikacijama, standardni Desire srednje klase. A sada dolazimo do drugog dijela imena, Eye. Eye u imenu znači dvije 13MP f/2.2 kamere sa dual-LED flashom sposobne snimati 1080p HD video. Za pohranu velikog broja fotografija na raspolaganju imate 16 GB interne memorije i microSD memorijski utor koji prima do 128 GB. Ono što HTC Desire Eye ima čak i u usporedbi s top modelom HTC One M8/M9 je činjenica da posjeduje IPX7 certifikat. Da, vaš HTC Desire Eye može biti 30 minuta na dubini od 1 m.

HTC Desire Eye -3

Materijali izrade su plastični. Za razliku od aluminijskih top modela, HTC Desire Eye je napravljen od vrlo kvalitetne plastike. Zapravo usporedili bi ga s HTC One X, koji je bio vrlo kvalitetno izrađen. Ekran nema problema s jakim suncem, pozadinsko osvjetljenje je dosta jako, što se tiče boja, boje su dobre, mogle su biti nešto bolje, no ipak, ovo je srednja klasa.

HTC Desire Eye -kamera

Autonomija nas je iznenadila, pozitivno. Ako ste slabiji korisnik pametnog telefona, pokoji mail, Facebook update, par razgovora dnevno, koja SMS poruka, sa HTC Desire Eye ne morate razmišljati na kraju dana gdje je punjač. Bez problema smo imali 2 dana autonomije, a negdje smo pročitali da su neki dobili i 3 dana.

HTC Desire Eye -zadnja kamera

Operativni sustav je Android 4.4.4 KitKat sa HTC Sense 6 korisničkim sustavom, ništa novo, ako ste pratili naše prijašnje testove, standardno sučelje HTC-a. Tijekom testiranja stigla nam je informacija o dostupnosti nadogradnje na Android Lollipop.

Video test:

ZAKLJUČAK

Jednostavno, HTC Desire Eye je najbolji Desire ikad. U kategoriji pametnih telefona srednje klase, jedan je od najboljih na tržištu. Samo da je jeftiniji, možete ga pronaći već od 4.000 HRK s PDV-om. Čak ima i par stvari boljih od top modela One M8/M9, a to je IPX7 certifikat i dvije 13 MP kamere.  Stoga možemo ga usporediti s LG G3, Samsung Galaxy S5 i Sony Xperia Z2. Kao što vidite, uspoređujemo ga s top modelima, i kao takav, dobro se drži. Stoga, imate 4.000 HRK, volite fotografiju, tražite kvalitetan pametni telefon? HTC Desire Eye je pametna odluka.

HTC One M8 HTC Desire Eye

Tijekom testiranja, naši Facebook fanovi aktivno sudjeluju i postavljaju upite, ako im se želite pridružiti, javite nam se na fb.com/mobileplaceinfo

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top