Test HTC One A9

HTC One A9 je ono što je HTC-u trebalo, jedan dobar model uz M generaciju. Model HTC One M7 napravio je dosta za kompaniju, no nažalost, to je samo jedan model.  HTC One A9 unosi svježinu, što se vidi na prvi pogled – aluminij i tanki dizajn pokazuju poslovnu narav One A9. Sve u HTC One A9 je idealno, ekran dijagonale 5 incha, 1080p HD rezolucije AMOLED tehnologije. Hardverski gledano, Snapdragon 617 procesor sa 4 x 1.5 GHz Cortex-A53 i 4 x 1.2 GHz Cortex-A53 procesorima, grafika je Adreno 405 GPU a ovisno o modelu, na raspolaganju je 2GB ili 3GB RAM memorije. Operativni sustav je novi Android 6.0 Marshmallow sa zadnjom verzijom HTC Sense 7 korisničkog sustava.

Test HTC One A9 -3

Kamera sa 13 megapixela, sposobna snimati 1080p HD video je jednostavno izvrsna. Obavlja posao i fotografiranja i snimanja videa. Prednja kamera je Ultra Pixel tehnologije od 4 megapixela. Za pohranu podataka tu su dva modela od 16 GB i 32 GB te microSD memorijski utor za dodatno proširenje memorije.

Test HTC One A9 -5

Na prvu, istina, HTC One A9 malo vuće na iPhone 6, no budimo iskreni, dosta modela danas ima sličan dizajn. Ono što HTC donosi je tanko kučište, aluminij i 2.5D staklo na ekranu. Prednjom stranom dominira i home tipka, koja je touch tipka i koja sadržava i čitač otiska prsta.

Test HTC One A9 - 1

Ekran AMOLED tehnologije je jednostavno predivan, kristalno jasna slika u svim uvjetima.  Jedino što nam nedostaje su prepoznatljivi stereo zvučnici na prednjoj strani, no unatoč tome, reprodukcija zvuka je vrlo dobra. Ostalo pogledajte u našem video testu.

Test HTC One A9 -4

Video test:

Zaključak:

HTC One A9 ima sve, aluminijski ekskluzivni dizajn, dobre performanse i kvalitetnu kameru. Možda jedini problem je što ima sve dobro, što ne unosi ništa novo, već je HTC One A9 jedan dobro provijeren i složen pametni telefon. S cijenom između 5.500 i 6.000 HRK zasigurno nije najpovoljniji, i možda mu je to jedina mana. Sa svime ostalim smo bili dosta zadovoljni, ako čemo biti sitničavi, mogli bi reći da je baterija nešto ispod prosjeka, no u pravilu izdržati će cijeli dan rada. Prema svemu što smo napravili tijekom testa, možemo slobodno zaključiti da je HTC One A9 jedan vrlo dobar i kvalitetan pametni telefon koji vrijedi imati.

Tijekom testiranja, naši Facebook fanovi aktivno sudjeluju i postavljaju upite, ako im se želite pridružiti, javite nam se na fb.com/mobileplaceinfo

Tagged under: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top