Test Huawei Watch 2

Tržište pametnih satova iz godine u godinu raste, no problem nastaje kada ne ostvaruje velike rezultate. Problem pametnih satova je što su ponekad nespretni za korištenje, moraju se često puniti i zapravo malo se koriste one glavne funkcije. Tada su im oni pravi (ne toliko pametni) satovi konkurencija, posebice cijenom, jer sat je mnogima samo modni dodatak.  Unatoč tome, mnogi proizvođači izbacuju sve bolje i bolje modele na tržište, pa nam je tako stigao i Huawei Watch 2. Huawei Watch 2 donosi novu verziju Android Wear 2.0, NFC, GPS, i LTE mogućnosti, no kao nasljednik, nije baš donio toliko poboljšanja u odnosu na izvrstan Huawei Watch prve generacije.


Huawei Watch 2 dolazi u plastičnom kućištu otpornom na vodu i prašinu (IP68 certifikat) a dizajn je kao što možete vidjeti jako sportski. Ekran je nešto manji nego što smo naviknuli, svega 1.2 incha dijagonale AMOLED tehnologije i 390 x 390 pixela rezolucije koji ima poprilično dobar prikaz pri jakom osvjetljenju. Prva verzija Huawei Watcha (test Huawei Watch) dolazi sa ekranom dijagonale 1.4 incha. Sa strane se nalaze dvije metalne tipke za upravljanje funkcijama.Huawei Watch 2 opremljen je Qualcomm’s Snapdragon Wear 2100 procesorom radnog takta  1.1 GHz, i 768 MB RAM memorije a za pohranu podataka tu je 4 GB interne memorije. Android Wear 2.0 je zbilja veliki napredak u odnosu na prijašnju generaciju, lako se može koristiti i intuitivan, problem je što se ponekad zna usporiti, nije nam jasno zašto, jer hardware i više nego dostatan za sve funkcije.

Huawei Watch 2 u sportu

Koristili smo Huawei Watch 2 tijekom brdskih vožnji MTB-om. Ponekad smo Huawei Watch 2 koristili i u fitnessu, aplikacije koje smo koristili dolaze sa samim satom, a što se tiče spajanja na GPS, Huawei Watch 2 to vrlo brzo odradi i ne gubi signal. Problem je u bateriji od  420 mAh  koja u regularnim uvjetima radi bez problema 2 dana, no kada smo bili na maraton utrci od 75 km, koja je trajala nešto više od 5h, Huawei Watch 2 iako pun prije utrke, nije izdržao do kraja. To nam se dogodilo i na kraćoj vožnji od svega 3-4h. Funkcionalnosti su izvrsne, pokazuje vam i na karti gdje ste, i visinu, brzinu, otkucaje srca, no ne izdrži do kraja. Za pohvalu je opcija kada kompletno ispraznite bateriju, Huawei Watch 2 postaje običan sat, i dalje može pokazivati vrijeme, nije da ste kompletno ostali bez sata.

Video test:

Video test je sniman HTC 10 pametnim telefonom u 1080p rezoluciji.

Zaključak:

Huawei Watch 2 se pokazao kao ne tako savršen nasljednik originalnog Huawei Watch, ipak donio je nove tehnologije i izvrstan Android Wear 2.0. S cijenom od nešto više od 2.500 HRK, možemo zaključiti da je konkurentan cijenom, no konkurencija je vrlo ozbiljna. Tu je Samsung Gear S3 sa sličnom cijenom, a za sportaše tu su i Garmin vivomove, LG Watch Urbane, Suunto Ambit 3 i mnogi drugi modeli.

Iako dizajnom izgleda jako dobro, posebice one željne sportskih satova, oni tradicionalniji će tražiti nešto sa više stila. Nas je više smetalo to to je potrošio bateriju tijekom sportske aktivnosti, i to više puta, što baš i nije dobra odlika sportskog sata.

Stoga, finalni zaključak je da Huawei Watch 2 nije baš zasjenio prethodnika, iako to očekujemo od svakog nasljednika, i da još ne ispunjava sve funkcije koje bi željeli od pametnog sata. S druge strane, lijepo izgleda (iako je to podložno subjektivnom dojmu), otporan je na vodu i prašinu, i cijena mu je vrlo pristupačna, no pristupačna je i konkurentima.

Tijekom testiranja, naši Facebook fanovi aktivno sudjeluju i postavljaju upite, ako im se želite pridružiti, javite nam se na fb.com/mobileplaceinfo

Tagged under: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top