Xiaomi službeno predstavio nove modele Mi Note i Mi Note Pro

Xiaomi, relativno nepoznata tvrtka u ovim prostorima, jedna je od najpopularnijih kineskih kompanija s vrlo brzim rastom. Ovaj tjedan u Kini su predstavili dva nova vrlo zanimljiva pametna telefona – Xiaomi Mi Note i Xiaomi Mi Note Pro koji se pozicioniraju u phablet kategoriji s ekranima dijagonale 5.7 incha.

Xiaomi Mi Note

Novi Xiaomi Mi Note ima ekran FHD rezolucije rezolucije 1920 x 1080 pixela a ekran je proizveo Sharp/JDI koji ima raspon boja od 95% NTSC i kontarast 1400:1. Ekran je naravno zaštićen Corning Gorilla Glass 3, a isto se nalazi i na stražnjoj strani.

Xiaomi Mi Note -1ekran

Kamera je Sonyeva, dobro provjeren model Sony IMX214 CMOS senzor i 13 megapixela a s prednje strane je 4 megapixelna Ultra Pixel kamera poznata s HTC One pametnog telefona.

Xiaomi Mi Note

Xiaomi Mi Note s prednje strane ima 2.5D staklo koje je na rubovima zakrivljeno, a na stražnjoj strani je 3D staklo. Xiaomi Mi Note hardverski ima novi Qualcomm Snapdragon 801 procesor s 4 jezgre i radni takt od 2.5 GHz te 3 GB radne memorije. Za pohranu podataka, dostupna su dva modela 16 ili 64 GB.

Dimenzije ovog poprilično velikog pametnog telefona su impresivne:  155.1 x 77.6 x 6.95 mm

Xiaomi Mi Note Pro

Najveća razlika između Xiaomi Mi Note i Xiaomi Mi Note Pro je u ekranu, naime Pro verzija dolazi sa JDI IPS ekranom iste dijagonale no rezolucije od 1440  x 2560 pixela.

Mi Note ekrani

Pro verzija ima 1 GB RAM memorije više, što znači 4 GB radne memorije te 64 GB interne memorije za pohranu podataka. Procesorski je snažniji, opremljen s novim i najboljim Qualcomm Snapdragon 810 procesorom do 64 bita i 8 jezgri (4 x Cortex A53 – 1.5 GHz i 4 x Cortex A57 – 2.0 Ghz). Za grafiku brine se izvrsni Adreno 430 GPU.

Za audiofile ovo je posebna poslastica, novi uređaj je opremljen audio procesorom ESS ES9018K2M za Hi-Fi podršku i reprodukciju audio datoteka visoke rezolucije. Nadamo se samo da će biti kompatibilan preko USB-a s DAC-ovima.

Izgleda da su Samsung Galaxy Note 4 i iPhone 6 Plus dobili ozbiljnog konkurenta.

Nove Xiaomi modele možete naručiti po cijeni od Mi Note – 399 USD a Mi Note Pro po cijeni od 531 USD. On line narudžbe će biti dostupne krajem mjeseca.

Tagged under: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top