9 mobilnih igrica za low end mobilne uređaje

S razvojem novih tehnologija povećava se i broj njihovih korisnika, a među osobito ekspanzivnim tehnološkim novitetima posebno mjesto zauzimaju mobilni uređaji. Tako prema istraživanju tima sa splitskog Filozofskog fakulteta još iz 2012. godine, svaki četvrti srednjoškolac i student posjedovao je više od jednog mobitela, a mjesečna potrošnja na račun za mobitel iznosila je u prosjeku 159 kuna.

Osim socijalnih kontakata, mobiteli podržavaju i mnogobrojne zabavne funkcije poput fotografiranja i slušanja glazbe, a jedna od popularnijih funkcija namijenjenih za zabavu je svakako i igranje igrica. No, kako biste uživali u ovim funkcijama, nije potrebno mijenjati vaš stari mobitel i čitati testove i recenzije svih novih uređaja.

Da ne morate imati najskuplji smartphone uređaj da biste se dobro zabavili uz kvalitetnu igricu, dokazuje i ovih 9 mobilnih igrica za low end mobilne uređaje sa starijim Android operativnim sustavom.

Infectonator

Cilj ove igre je pretvoriti što više ljudi u zombije u zadanom vremenu. Iako je igrica prilično velika (56.7 MB), radi odlično i na low-end uređajima. Ovo je jednostavna igrica gdje dodirom prsta otpuštate količinu virusa na željeni dio ekrana i tada zombiji kreću na put kroz grad. Nakon toga grabite mrtva, hladna tijela i zamjenjujete ih za novac kojim možete kupiti nadogradnju. Kako zombiji u početku igre prilično brzo umiru, potrebno je pažljivo odabrati gdje ćete otpustiti virus radi maksimalne zaraze.

Infectonator

Izvor: Google Play Store

Gyro

Veličine samo 3.36 MB, ova igrica neće nimalo opteretiti memoriju vašeg smartphonea, a pružit će vam vrhunsku zabavu. Ovo je igra reakcije gdje upravljate kolom koje izgleda kao logo Google Chromea i spajate boje s nadolazećim loptama raznih veličina i boja. Igra postaje sve brža i brža i sadrži specijalne bonuse i viruse koje je potrebno izbjegavati. Igra zahtijeva brze reflekse, vremensku nepogrešivost i dosta vježbe.Igrica radi na verziji Android 2.3 i novijima.

League of Evil Free

Iako postoji i plaćena verzija ove igrice i ova besplatna od 16.8 MB će vas jednako uspješno zabaviti. U igri preuzimate ulogu bioničkog ratnika poslanog da ubije zle znanstvenike i tako ih spriječi da dođu do opasnih otkrića u svojim skloništima. Ovo je platformska igra i zadatak je dvaput skočiti i probiti se kroz prepreke, dok zli znanstvenici mirno stoje. Ako vam se igrica svidi, za $0.99 možete otvoriti dodatne sadržaje.

League of Evil Free

Izvor: Leagueofevilgame.com

PokerStars

Ova mobilna aplikacija kompatibilna je s uređajima koji imaju Android 2.3 ili novije verzije. Te verzije Android softwarea podržava 80 posto Android telefona,što uključuje i brojne low-end mobitele, kao što je HTC Desire. Uz ovu aplikaciju uživat ćete u neturnirskim igrama, Sit & Go i turnirima na više stolova na dlanu svoje ruke – uz značajke poput čavrljanja, brzog sjedenja, istovremenog igranja na više stolova i videovodičima optimiziranim za tablete i mobitele. Ova igrica radi na uređajima s minimalnom rezolucijom zaslona od 800 x 480 i omogućit će vam iskustvo igranja pokera kao i na skupljim mobitelima.

PokerStars

Izvor: Pokerstars blog

Hoplite

Hoplite je turn-based strateška igra veličine samo 5.5 MB. Zahtijeva logiranje na Google račun prvi put kad ju otvorite, ali poslije više ne zahtijeva uspostavljanje bežične veze. Igrica je jednostavnog dizajna, a cilj igre je pridobiti runo Yendora iz podzemlja. Pod je napravljen od heksagona i po njima se junak kreće. Napad se ne izvodi direktnim napadom na neprijatelja, kao u drugim RPG igricama, nego njegovim zaobilaženjem. Ako vas neprijatelj uspješno napadne, gubite jedno od 3 srca, a ako izgubite sva 3, morate početi ispočetka, a na svakom nivou postoji hram gdje se može iscijeliti i dobiti bonuse.

Pixel Dungeon

Ova igrica zahtjeva barem Android 2.3, te vrlo malo prostora u memoriji telefona (samo 2.84 MB) a preuzima se bez ikakvog dodatnog dopuštenja (ima malo dugme u meniju ukoliko se želi donirati iznos developeru). Ovo je avanturistička igrica s kretanjem u tamnici i s jednim od najjednostavnijih korisničkih sučelja. Da bi se kretalo, dovoljno je dotaknuti željeno mjesto i heroj će potrčati prema njemu. Igra se s jednim od 4 heroja i pokušava se provući pored gomile čudovišta, a putem se pronalaze različiti predmeti koji mogu ubrzati ili usporiti napredak. Na putu do cilja pomoći će vam i pixel dungeon wiki page.

Prison_stage_AS_Room

Izvor: Google Play Store

Fruit Ninja

Jedna od najpopularnijih mobilnih igrica odličan je primjer igre koju možete igrati na low-end mobitelima. Za ovu jednostavnu igricu u kojoj ste vi ninja koji se bori s raznim voćem, potrebna vam je Android 2.3.3. platforma.

Fruit Ninja

Izvor: Google Play Store

Vanquish Lady Exton’s Epic Adv

Ovo je platformska igrica za Android 2.3 ili više, u kojoj upravljate elegantnom damom kroz vrlo lijepo urađen scenarij da biste je vratili kući. Igrica je vrlo jednostavna za upravljanje: dodirom prsta na željeno mjesto lady Exton će skočiti. Neka čudovišta se mogu ubiti skokom na njih, dok je na neke potrebno pucati. Skupljanjem zupčanika zarađuju se bodovi.

Nightmarium

Cilj igre je plišanim medvjedićima i svjetiljkama otjerati noćne more da bi djevojčica mogla zaspati. Upravljanje igrom je jednostavno i izvodi se dodirom i povlačenjem prsta po ekranu. Glazba u pozadini je vrlo ugodna, a animacije i scenarij su izvrsno napravljeni. Ovu igricu možete igrati već na Android verziji 2.1.

Nightmarium

Izvor: Google Play Store

Ove kvalitetne i maštovite igrice jamče jednako dobru zabavu na vašoj staroj Motoroli ili Nexusu, kao i na puno skupljem iPhoneu ili Samsung Galaxyju S.

Tagged under: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top