Samsung je na konferenciji za medije objavio uzroke incidenata s uređajima Galaxy Note7

Samsung je danas u priopćenju za medije poslao informacije o uzroku incidenta s Galaxy Note 7 pametnim telefonima. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Nakon nekoliko mjeseci detaljne istrage, tvrtka Samsung danas je na konferenciji za medije održanoj u Seulu objavila uzroke incidenata s uređajima Galaxy Note7 te koje su mjere poduzete kako se problem ne bi ponovio. Predsjednik uprave odjela mobilnih komunikacija tvrtke Samsung, DJ Koh, prezentirao je detaljne rezultate istrage i izrazio iskrenu ispriku i zahvalnost korisnicima Galaxy Note7 uređaja, mobilnim operaterima, maloprodajnim partnerima i distributerima te poslovnim partnerima, na njihovu strpljenju i neprekidnoj potpori.

Uz Koha, nazočili su čelnici tvrtki UL, Exponent i TUV Rheinland, vodećih nezavisnih grupacija koje su provele vlastite istrage po pitanju različitih aspekata incidenata s uređajima Galaxy Note7. Govornici su bili:

• Sajeev Jesudas, predsjednik odjela potrošačke elektronike tvrtke UL
  • Kevin White, glavni znanstvenik, Exponent
  • Holger Kunz, izvršni potpredsjednik grupe proizvoda, TUV Rheinland AG

Govornici su detaljno obrazložili rezultate istrage te predstavili nove mjere koje je Samsung poduzeo kao odgovor na incidente.

[Infographic] 8-point battery safety check [Infographic] Multi-layer Safety Measures

Temeljem saznanja prikupljenih istragom, Samsung je implementirao širok raspon procedura unutarnje kontrole i sigurnosti, kako bi dodatno poboljšao sigurnost proizvoda, uključujući dodatne protokole poput višestrukih sigurnosnih mjera i provjeru sigurnosti baterije u osam točaka. Tvrtka Samsung također je oformila savjetodavnu skupinu za baterije (Battery Advisory Group) koju čine vanjski savjetnici, akademici i istraživači, kako bi zajamčila objektivnost i jasnu perspektivu po pitanju sigurnosti i inovacija baterija. Članovi savjetodavne skupine uključuju:

• Clare Grey, profesoricu kemije na sveučilištu Cambridge
  • Gerbrand Ceder, profesora znanosti o materijalima i inženjerstvu, UC Berkeley
  • Yi Cui, profesora znanosti o materijalima i inženjerstvu, Stanford University
  • Toru Amazutsumi, izvršnog direktora, Amaz Techno-consultant

–  U proteklih nekoliko mjeseci proveli smo detaljnu istragu u suradnji s nezavisnim stručnjacima, kako bi pronašli uzrok incidenata s uređajima Galaxy Note7 –  izjavio je Koh te dodao – danas smo, više nego ikad, predani tome da ponovno steknemo puno povjerenje naših korisnika, pomoću inovacija koje redefiniraju što je moguće učiniti po pitanju sigurnosti, kao i ostvarenja neograničenih mogućnosti i nevjerojatnih novih iskustava.

Tagged under: , , ,